Sony представи нов музикален плейър от култовата в края на миналия век серия Walkman. Устройството е проектирано за взискателни потребители и "музикални сноби", търсещи висококачествен звук и стил.

Новият Walkman NW-A306 е малък и с тегло от около 100 грама. Той е със сензорен 3,6-инчов дисплей и Wi-Fi съвместимост. Корпусът е метален, а физическите бутони от страни са запазени.

Основното преимущество на джаджата е свързано с технологията за цифров усилвател S-Master HX, която е съвместима с оригиналния DSD формат.

Новият Walkman NW-A306 намалява изкривяването и шума в широк диапазон от честоти. Цифровият му усилвател гарантира богат и плътен звук. Актуализиран DSEE Ultimate отговаря за подобряване на качеството на поточно предаване на музика.

NW-A306 използва изкуствения интелект Edge-AI, който прецизно увеличава компресираните цифрови музикални файлове до по-високо качество. Възстановяването на акустичните тънкости и динамичния диапазон осигурява по-богато, по-пълно изживяване при слушане.

Новият Walkman на Sony струва 400 евро. С него може да слушате музика онлайн или от предварително записани плейлисти.