Една от най-добрите технологии при телевизорите на пазара в момента QLED е с неоспорими качества, но големият размер на екраните с нея, прави моделите, предлагани на пазара доста скъпи. Подобни телевизори, работещи с 4K резолюция струват доста и въпреки, че се продават масово, цената все пак спира не малко потребители от покупката им.

Китайският производител Xiaomi обаче отново променя нещата, представяйки модела Mi TV5 Pro, който се предлага в размери 55, 65 и 75 инча. Дизайнът на моделите е идентичен. Всички имат пределно тънки рамки от 1,8 мм, което е с 47,1% по-малко от това в предишното поколение. Дебелината на телевизорите е едва 5,9 мм, така че те са по-тънки дори от смартфони.

Устройствата използват QLED технология за екраните си и работят в резолюция 4K 3840х2160. Панелите в моделите са дело на Samsung и те предлагат пълно покритие на NTSC цветовото пространство и поддържат MEMC технологията за динамична адаптация на качеството на изображението на екрана.

Всички модели са с качествена аудио система и два 8-ватови говорителя, поддръжка на Dolby и DTS. Те работят с процесора Amlogic T972, който има дори възможност за възпроизвеждането на 8K съдържание, а едно от най-атрактивните неща в тях е тяхната цена.

55-инчовият вариант на Mi TV 5 Pro струва 530 долара, 65-инчовият е 710 долара, а 75-инчовият е 1430 долара.