След като анонсира с кратък тийзър RAGE 2, Bethesda публикува вчера геймплей видео към играта и предостави повече информация за нея, предава Kaldata.

През миналата седмица в Интернет изтече информация, че Bethesda подготвя неочакван анонс на изцяло ново заглавие на основата на утвърдена игра: RAGE.

Това принуди компанията да пусне по-рано от планираното тийзъра, а днес публикува геймплей видео и то е страхотно. Играта излиза за конзоли и персонални компютри следващата година и е съвместна разработка на Avalanche Studios и id Software.

Заглаието ще предложи изцяло открит свят и свобода на играещите, множество забавления и хумор. Действието на играта се развива няколко години, след като астероид пада на Земята и 80% от човечеството е заличено.

Безскрупулни, кръвожадни главорези кръстосват пътищата, а представителите на тираничната власт търсят всеки начин, за да подтиснат и малкото останали хора. Вие сте Уолкър, последният рейнджър, останал в пустошта на разрушението и реална заплаха за стоманената хватка на управляващата класа.

Ограбен от своя дом и всичко ценно за вас, вие сте били оставен на произвола на съдбата. Сега обаче идва вашия част и е време за мъст! С помощта на невиждани возила, всякакъв род причудливи и смъртоносни оръжия, вие си проправяте път през безмилостната пустош, срещайки се със садистични банди, за да намерите начин да се справите с Властта, веднъж и завинаги.