Въпреки, че доста хора са отписали жанра на стратегиите отдавна, все още има ентусиасти, които да ни поднесат едно пълноценно заглавие, издържано в духа на т.нар. "гранд стратегии". В случая обаче, тази гранд стратегия ще е не нещо друго, а продължение на легендарната българска стратегия Knights of Honor.

Вижте как ще изглежда новата българска игра >> >> >>

Новата игра се казва Knights of Honor 2: Sovereign и се разработва от родното Black Sea Games, начело с Веселин Ханджиев. Това става ясно от анонс по време на Gamescom 2019, от издателя THQ Nordic, пише РС Mania.

Анонсът бе направен с кратък синематик трейлър. Детайлите, които се знаят за играта не са много към този момент. Върху плещите на играча ще паднат отговорности като развитие на религията и градоустройство, ще ръководите дипломацията на своето кралство и разбира се - ще можете да ръководите армиите си в реално време. Действието в играта ще се развива в средновековна Европа, като тя ще предложи както солова кампания, така и пълноценно онлайн преживяване, за почитателите на мрежовите битки.

Knights of Honor 2: Sovereign се очаква през 2020 г., като други детайли около датата на излизането все още не са ясни.