Може и да ви се струва логично да виждате кандидатите за президент на САЩ по-скоро в медии като CNN или CNBC, но много скоро техните дебати може да се провеждат в ... геймърската платформа Twitch.

Това е популярен сайт за видео стрийминг, използван предимно от влогъри за коментиране на геймърски мачове в бързо развиващия се сегмент на електронните спортове. Платформата е собственост на Amazon на Джеф Безос.

Въпреки че открито ненавижда Безос, президентът на САЩ Доналд Тръмп неотдавна е създал свой акаунт в Twitch, чрез който ще се опитва да печели привърженици за предстоящите президентски избори. И въпреки, че стъпката е много иновативна, той дори не е пионер в това. Бърни Сандърс, който е един от потенциалните кандидати за президент на Демократическата партия, също вече има акаунт там.

Истината е, че в Twitch има много друго съдържание, освен геймърски мачове, включително и политическо. То просто до сега не е било особено популярно в тази платформа. Не е изключено обаче с активното й използване от кандидати в следващите избори за президент на САЩ да я направи много по-популярна за такъв тип публика.