Alcatel пуска на пазара първия в света телефон с интерактивен LED гръб. Моделът Alcatel A5 LED идва с иновативен светодиоден панел отзад, на който потребителят получава уведомления и може да създава свои цветни комбинации за забавление, пише technews.bg.

Вижте как изглежда Alcatel A5 LED >> >> >>Така например, можете да осветите уведомленията от Facebook в синьо, от Whats App в зелено и от Snapchat в жълто. Освен това можете да програмирате A5 LED гърба да свети в розово при обаждания, оранжево при аларми и жълто за съобщения.

Alcatel A5 LED е способен да разпознае всеки цвят директно чрез камерата, използвайки технология Colour Catcher, и да освети гърба в същия цвят с докосването на бутон. Можете да избирате нов вид за гърба на телефона всеки ден, за да пасва на настроението и стила ви. Освен това светлинното шоу следва ритъма на музиката от телефона, а шарката може да се смени с просто поклащане.

Предната камера на Alcatel A5 LED има резолюция 5MP (с интерполация до 8MP) и светкавица за по-ярки селфита, а основната камера е с 13MP. С помощна на софтуера Face Beauty и приложението Face Show, селфитата могат да се превърнат в персонализирани видеа.

А5 LED разчита на мощта на 8-ядрен процесор и предоставя голям 5,2-инчов дисплей с резолюция HD (1280x720).

Телефонът разполага с 32GB вътрешно място и 3GB RAM памет. Смартфонът може да работи в 4G LTE мрежи и е достъпен на пазара у нас на цена от 199 долара с черен металик LED гръб и допълнителен металик черен или металик сребрист гръб.