Както може да се очаква, смартфонът не е напълно безрамков - каквито не са и очакваният Samsung Galaxy S8 и LG G6.

Дизайнерът е решил да заложи на несиметрично решение, като долната част на смартфона наистина е безрамкова, но това не важи за горната половина, където са поместени селфи камерата и слушалката за разговори.

Вижте как изглежда iPhone концепцията >> >> >>Смартфонът обаче е интересен с друго - той разполага с OLED дисплей, който работи в комбинация с прословутия Dark Mode на Apple, наличен единствено за Mac и Apple TV.

Дизайнерът е отделел много време на интерфейса, защото според него тъмният режим ще позволи тоталното размиване на границата между рамката и дисплея.

Освен това, тъмният фон ще направи останалите изображения по-изпъкващи и ще създаде допълнителна илюзия за яркост.

Експертите не са сигурни, че Apple ще заложи на тъмния режим, но за сметка на това повечето от тях смятат, че "безрамковият" дизайн на новия iPhone най-вероятно ще е подобен.

Естествено, не всички са съгласни, като в мрежата вече има и "снимки" на симетричен "безрамков" iPhone 8, показващи как именно ще изглежда новия смартфон на Apple.

Вижте симетричната концепция на iPhone 8 >> >> >>


Що се отнася до корейския флагман, то очакванията са именно корейците да поставят началото на безрамковия бум, а новият Galaxу S8 да се превърне в най-хитовия смартфон на Samsung пускан някога на пазара.

Вижте как изглежда Samsung Galaxу S8 >> >> >>