Южнокорейската компания Самсунг електроникс (Samsung Electronics) представи днес на онлайн събитие нискобюджетния вариант на знаковия си модел Галакси Ес20 (Galaxy S20), предаде ТАСС.

По-евтината версия на Галакси Ес20, дебютирал през февруари, е наречена Фен едишън (Fan Edition) или накратко Еф И (FE). Смартфонът разполага с 32-мегапикселова предна камера, предназначена за селфита, и три задни камери, две от които 12 мегапискела и една 8 мегапиксела. 6,5-инчовият 120-херцов безрамков дисплей Инфинити-Оу (Infinity-O) има кръгъл изрез за предната камера. Смартфонът е с 6 гигабайта оперативна памет и 128 гигабайта място за съхранение на информация, което може да бъде увеличено до 1 терабайт с допълнителна карта памет. Капацитетът на батерията е 4500 милиамперчаса.

Галакси Ес20 Еф И (Galaxy S20 FE) ще бъде пуснат в продажба на 2 октомври и ще струва 699 долара - с 300 долара по-малко от стандартната версия на смартфона. Телефонът ще се предлага в шест цвята: червен, оранжев, светлолилав, зелен, тъмносин и бял.

В Самсунг се надяват новият продукт да им помогне значително да увеличат продажбите си на смартфони през втората половина на годината.