"Туитър", за който по-рано тази седмица милиардерът Илон Мъск направи оферта за пълно изкупуване на акциите, обяви днес, че е приел план, за да се защити от тази офанзива и да попречи на шефа на "Тесла" да изкупи лесно акциите му, предаде Франс прес.

"Планът трябва да намали възможността на едно юридическо лице, един човек или една група да поемат контрола върху "Туитър", като трупат акции на борсата, без да плащат на всички акционери подходяща премия или без да дават достатъчно време на административния съвет да вземе ясни решения", се казва в изявление на социалната мрежа.

Вчера саудитският принц Алуалид бин Талал, който е един от най-големите инвеститори в "Туитър", отхвърли предложение на милиардера Илон Мъск да поеме пълния контрол над компанията, предаде Ройтерс.

"Не смятам, че предложението на Мъск е близо до реалната цена на "Туитър", като се имат перспективите за растежа на компанията", туитна принцът.

Мъск предложи да изкупи компанията за 43 милиарда долара, да я свали от борсата и да я направи платформа за свободно слово.