БГНЕС
Променя ли се вкусът на уискито в космоса?
"Сънтори", един от най-големите производители на алкохолни напитки в Япония, възнамерява да изпрати на МКС три вида уиски, отлежавали 10, 18 и 21 години.
9
137
Целта е да провери как нулевата гравитация се отразява на вкуса, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.
Производителите на уискито предполагат, че условията на борда на МКС - безтегловност и постоянна температура - могат да направят по-мек вкуса на напитката.
Когато уискито се върне на Земята, дегустатори ще определят дали очакванията са се оправдали. Предвиден е и научен анализ.
Очаква се уискито да полети в космоса след около месец. То трябва да престои на МКС една година, а някои проби и повече.
Представители на компанията "Сънтори" твърдят, че нямат намерение да използват "космическото" уиски за търговски цели.
Производителите на уискито предполагат, че условията на борда на МКС - безтегловност и постоянна температура - могат да направят по-мек вкуса на напитката.
Когато уискито се върне на Земята, дегустатори ще определят дали очакванията са се оправдали. Предвиден е и научен анализ.
Очаква се уискито да полети в космоса след около месец. То трябва да престои на МКС една година, а някои проби и повече.
Представители на компанията "Сънтори" твърдят, че нямат намерение да използват "космическото" уиски за търговски цели.