НАСА подготвя ученичка на 17 години да бъде първият човек стъпил на Марс през 2033 година.

Докато някои от нас само мечтаят за пътуване в космоса, едно момиче се обучава за това всеки ден. Алиса Карсън е 17-годишно момиче от Луизиана, САЩ, което НАСА тренира да стане астронавт.

Вижте снимки на астронавтката >> >> >>

Мечтата й е да бъде първият човек на Марс и цели през 2033 г. това да се случи. Алиса притежава всичко, за да стигне до там. Тя е завършила програмата на НАСА и е ходила до всички 14 посетителки центрове на организацията. Тя е най-младият човек, който е приет в академията я и завършва, откъдето официално я сертифицират да бъде подготвена за пътуване до Марс.

Освен астрономическите обучения, тя учи всички предмети в училище на 4 различни езика: английски, китайски, френски и испански. Най-голямото предизвикателство за нея е времето, в което да успява да прави всичко това, докато още е ученичка, пише Bored Panda, цитирани от 24 часа.

Нейн приятел споделя пред изданието: "Тя е наясно с това, че не може да има деца и не може да сключва брак, но аз я подкрепям, за да успее да постигне мечтата си".

Освен всичкото учене и тренировки, тя е и публичен говорител, опитващ се да привлече интерес към изследване на космоса, както и да окуражи всички да следват мечтите си. Нейната лична мотивация идва от други астронавти, специално жени, които са оставили път, по който тя да върви.