Американската космическа агенция НАСА ще използва своята crowdsourcing платформа NASA @ WORK, за да събира креативни решения за решаване на проблема с пандемията от Ковид-19. Това е добра новина, предвид, че институцията отдавна работи с някои от най-умните и креативни хора на планетата.

Тя вече е ангажирана в битката със заразата по много различни начини. Предоставила е ресурсите на своите суперкомпютри за търсенето на лекарство, развива решения за изкуствен интелект, способни да търсят нови научни методи за справяне с пандемията и т.н.

От агенцията вече посочиха, че чрез NASA @ WORK ще търсят предимно решения на проблема с липсата на лични предпазни средства, недостига на медицински вентилатори, както и нуждата от методи за проследяване разпространението на болестта и предаването й към новозаразени лица.

За да ускори процеса, НАСА е обявила, че ще търси предложения до 15 април, след което те ще бъдат оценявани и най-обещаващите от тях ще бъдат обезпечени с ресурси, за да се реализират по-бързо. Всички продукти или решения, които бъдат разработени в резултат на програмата, ще са достъпни свободно за всички страни по света.