Пандемията и наложената социалната изолация ни сблъскаха с редица предизвикателства. Едно от тях е дистанционното обучение - наистина сложна за решаване задача, пред която са изправени ученици, учители и родители. Именно по тази причина А1, в партньорство с издателство "Просвета", подпомага дигиталното образование в България и предоставя 30-дневен безплатен достъп до портала e-prosveta.

Дигитално училище - добро решение

Наскоро стартира новата кампания на А1 и "Просвета", с чиято помощ родители, учители и ученици могат да ползват безплатно дигиталните ресурси на платформата в рамките на 30 дни. Ако се притеснявате, че детето ви няма да следва учебния план, тук е мястото да разбулим съмненията. Съдържанието на платформата е създадено по образователните програми на Министерството на образованието и науката и е съвместимо с материала в учебниците от всички издателства.

В допълнение към безплатния достъп до е-училището А1 ще осигури на своите клиенти на мобилна услуга и безплатен трафик до e-prosveta.bg до края на годината. По този начин учениците ще могат спокойно да се възползват от всички образователни ресурси, които платформата предоставя, без да се притесняват, че мегабайтите на максимална скорост, включени в абонамента, ще изтекат бързо.

Какво ни очаква в електронното училище

Електронното училище на България е-просвета е интерактивна образователна платформа, създадена специално за нуждите на учители и ученици. E-prosveta.bg събира на едно място над 425 интерактивни учебника от 1. до 12. клас, познавателни книжки за всички групи на детските градини, и, което е много важно, две образователни форми, особено подходящи за дистанционно обучение: видеоуроци с учител и специални кратки електронни уроци.

Над 600 видеоурока по предметите от 1. до 7. клас, изнесени от опитни преподаватели, пресъздават обстановката в клас и улесняват ученето от вкъщи. Кратките е-уроци пък са разработени специално за преподаване в дигитална среда. Те съдържат най-важното от темата, обяснено чрез илюстрации, видеофилми, интерактивни упражнения и накрая - тест за проверка на наученото. По този начин ученето става увлекателно, вниманието на учениците се задържа за по-дълго време, а информацията се възприема по-лесно.

В електронните учебници и кратките е-уроци са вградени над 35 000 допълнителни материали като видеофилми, аудиофайлове, презентации, фотогалерии, 360-градусови VR панорамни снимки, анимации, пъзели, кръстословици и 3D визуализации, интерактивни тестове, задачи и упражнения.

Как да активираме абонамент за е-просвета

Всеки може да получи достъп до електронната образователна платформа, независимо дали е клиент на А1 или не, а активирането на абонамент за е-просвета става на e-prosveta.bg или на A1.bg. След поръчване на услугата се добавят данните на банкова карта, с която ще се извършва плащането на абонамента, ако бъде продължен след изтичането на безплатния тестови период.

Всички нови потребители, които активират абонамента си за е-просвета, получават 30-дневен безплатен тестови период, а тези от вас, които вече се възползват от тестовия период на услугата, получават допълнителни 30 дни, през които могат да продължат да ползват платформата без да дължат заплащане

 

* материалът е предоставен от А1