Въпреки инфлационния натиск през последната година като потребители не можем да се оплачем от липсата на изгодни и стойностни предложения на пазара на смартфони. Производителите продължават да съумяват да ни радват с нови модели, някои от които предлагат отлични качества за своята цена.

Именно в този сегмент, наричан често "златната среда", се прицелва и марката Honor, която съвсем не е непозната на българския пазар. Актуалното предложение в средния клас - представеният неотдавна модел 90 - концентрира усилията на бранда да предложи иновации и качество в много направления.

При прегледа на списъка с характеристики впечатление веднага прави основната 200 MP камера, при която се използва технология за комбиниране на пикселите 16 в 1 с цел подобряване на светлочувствителността. И действително снимките от нея са ясни, детайлни и с чудесни, живи цветове. Можете веднага да оцените това на яркия дисплей (до 1600 нита) с точно цветопредаване и покритие на пространството DCI-P3.

Снимка: Honor

Останалите камери от конфигурацията, които са разположени в елегантни овални острови с блестяща рамка, са широкоъгълна и дълбочинна камера за по-красиви портрети. Последната работи съвместно с нов портретен режим и помага за създаването на изпъкващи образи с ясни детайли.

Селфи камерата също не е изостава като възможности. Тя е с резолюция 50 MP и широкоъгълен режим, така че да побере и цяла компания при нужда. Снимките определено ще отговорят на критериите дори на популярни инфлуенсъри.

Снимка: Honor

Всички камери на Honor 90 могат да записват видео с 4K качество, а софтуерът на телефона значително облекчава феновете на социалните мрежи, защото предлага режим за бързо създаване на видео с продължителност 15 секунди на база заснетите кадри, което е готово за качване онлайн веднага.

За щастие, Honor 90 разполага с 256 GB място за съхранение като минимум, както и с 8 GB (плюс опция за използване на още 5 GB) оперативна памет и бърз процесор Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition, благодарение на които използването на повече приложения не е никакъв проблем. Всичко се случва бързо и леко, без телефонът да загрява осезаемо. Заслугата е на модерния енергийноефективен чипсет, който е произведен по 4 nm технология. Той има сериозен принос и за живота на 5000 mAh батерия, който може спокойно да достигне ден и половина.

Когато дойде време за зареждане, няма място за притеснения. Пълното зареждане на Honor 90 отнема под 50 минути, така че винаги можете да добавите енергия дори за ден за под половин час.

Снимка: Honor

И тъй като е много вероятно да прекарате немалко часове с поглед в екрана на красивия Honor 90, то от компанията са се погрижили това да не е за сметка на здравето. Моделът е първият в този сегмент, който използва регулиране на подсветката с честота 3840 Hz - недоловими за човешкото око и не товари зрението ни с трептене. Освен това технологията за постоянно адаптиране на цветовете и яркостта, и филтриране на синята светлина гарантира минимална умора и предпоставки за здравословен сън, дори да използвате устройството късно вечер.

Разбира се, и най-високотехнологичният продукт не би бил атрактивен, ако не е "облечен" в съвременен и привлекателен дизайн. В това отношение Honor 90 не само не разочарова, а по-скоро очарова със своя четворно извит екран, тънък 7,8 мм профил и интересни цветове с металически отблясък. Моделът без проблем поставя отметките в графата стил и имидж и освен това е приятен за държане и използване, въпреки своя голям 6,7-инчов AMOLED дисплей с 1,5К резолюция.

Снимка: Honor

В заключение, ако е време да смените смартфона с нов и не сте приготвили сума, която да е много над четирицифрената отметка, то непременно разгледайте Honor 90 - той има привлекателен стил и отличителни екстри, които го правят водещо предложение в горния среден клас.


Материалът е предоставен от Honor.