KIVI представя нова серия смарт телевизори с размер на екрана от 24" до 65", които предоставят високо качество на картината, благодарение на включените иновативни технологии като HDR, MEMC, Max Vivid и Super contrast control. Компанията използва в продуктите си висококачествен звук, осигурен от специално разработената акустична система, създадена съвместно с JVCKenwood. Новата серия телевизори от KIVI предлага 30% по-висока производителност в сравнение със средното ниво на пазара, благодарение на мощни процесори. Смарт телевизорите на KIVI използват операционната система Android TV 11, която е с интуитивен интерфейс и предлага множество приложения за потребителите.

Модерният дизайн на новата продуктова гама на KIVI е резултат от работата на собствения им център за изследвания и развитие (R&D) и три дизайнерски студиа. Смарт телевизорите са изработени с конкретна и ясна концепция - с минимални странични рамки и елегантни метални стойки. Моделите с безрамков дизайн се предлагат с диагонал на екрана от 32" до 65".

KIVI използва само HD, FHD и UHD панели с най-високо качество на картината и предлага 3-годишна гаранция за всички екрани. За да отговори на всички съвременни изисквания и очакванията на потребителите, KIVI въведе технологиите за подобрение на изображението HDR, MEMC, Max Vivid и Super contrast control в новата серия. Висококачественият звук е осигурен от акустичната система, разработена съвместно с JVC Kenwood.

Смарт телевизорите работят с пълната версия на операционната система Android TV 11, с всичките ѝ предимства - над 10 000 приложения и отлична съвместимост с продуктите от екосистемата на Google. Това е най-новата версия на най-популярната система за смарт телевизори - бърза, надеждна, стабилна, с удобен и изчистен интерфейс. Поддръжката на Chromecast позволява на потребителя да предава съдържание от смартфона си на телевизионния екран буквално за секунди. Google Assistant работи с разпознаване на гласови команди на местния език.

Смарт телевизорите KIVI не са просто устройства за телевизионно излъчване, но и хъбове за мултимедийно съдържание чрез KIVI Media. Благодарение на него ТВ канали, тренировки и игри са достъпни за потребителя веднага след разопаковането на телевизора - без допълнителни изтегляния или настройки.

снимка: KIVI

Нов дизайн

От над 300 предложени варианта на дизайн избрахме най-елегантния и минималистичен. Ширината на видимата част на страничните рамки е само 2.6 мм. Елегантните метални стойки са предназначени за монтаж на рафт. Задният панел на телевизора се отличава с добре обмислено ергономично разположение на конекторите, така че свързването на допълнително оборудване е бързо и удобно. За да се впише телевизорът идеално в интериора, моделите с диагонал на екрана от 24", 32", 43", 55" се предлагат и в бял цвят.

Перфектна картина

KIVI положи значителни усилия за увеличаване на яркостта, подобряване на равномерността на подсветката и обогатяване на цветовата гама на екрана. Телевизорите от новата серия поддържат HDR — не само за файлове от твърдия диск, но също и при възпроизвеждане на поточно съдържание и игри (от конзола или компютър).

Технологията Super Contrast Control позволява автоматична промяна на контраста на картината - както на целия екран, така и на отделни части от него. За да работи UltraHD екранът с пълен капацитет, дори когато гледате съдържание под 4K, процесорът на телевизора може да подобри яснотата на изображението с технологията UltraClear.

снимка: KIVI

Max Vivid е най-новата технология на KIVI, която подобрява качеството на картината и добавя точното ниво на яркост и цветова наситеност. Видео съдържание с ниска честота на кадрите или грешки ще изглежда гладко, а детайлите ще бъдат ясни с вградената технология MEMC. Това е технология за динамична компенсация, при която процесорът автоматично оценява качеството на картината и добавя необходимата честота на кадрите. Тази технология е особено важна при гледане на спортни събития или динамични сцени във филми.

Game Mode оптимизира качеството на картината по време на игри. А режимът ALLM (Auto Low Latency Mode) осигурява излъчване на картината, която се визуализира на екрана от конзолата, с необходимата честота на опресняване на кадрите и без забавяне, което означава, че времето между изпълнението на действие в играта и показването му на екрана е минимално кратко.

снимка: KIVI

Слаба синя светлина

За да намали неблагоприятното въздействие на силната синя светлина, KIVI използва специални технологии, които блокират късите вълни и пропускат дългите вълни с ниска честота. Това помага за защита на зрението на зрителите, особено при гледане на тъмно.

Звук от JVC

За новата продуктова линия, KIVI и японската компания JVCKenwood създадоха интегрирана акустична система, която перфектно допълва висококачествената картина с добър звук. Специализираните говорители се калибрират ръчно за всеки модел телевизор и се подобряват с технология Dolby audio processing (DAP), която обработва звука в реално време. Тя позволява избирането на предварително зададени звукови настройки и разполага с допълнителни инструменти, като допълнително усилване на звука (boost) или автоматично изравняване на аудио нивата, за да се регулират остри звуци по време на динамични сцени или реклами.

Стабилно и бързо функциониране на системата

Новата серия телевизори на KIVI използва съвременен и мощен чипсет (с 30% по-висока производителност спрямо средното ниво на пазара), който осигурява стабилно и бързо функциониране на системата. Благодарение на използването на ново графично ядро, станаха достъпни функции като MEMC, ALLM и други.

Android TV 11

През 2020 г. KIVI подписа споразумение с Google, което оказа значително влияние върху стабилността и скоростта на операционната система. Съвместните усилия на Отдела за изследвания и развитие на KIVI, Google и Mediatek, както и подробното тестване на актуализираните версии на софтуера преди пускането им на пазара, позволиха оптимизиране на работата на телевизорите както в софтуерно, така и в хардуерно отношение. С операционната система Android TV 11, сертифицирана от Google и Netflix, потребителят има достъп до всички услуги на Google, създадени специално за телевизионната платформа, огромен брой приложения от Google Play, както и технологиите Chromecast и Google Assistant.

снимка: KIVI

Управление

Дистанционното управление е разработено в сътрудничество с южнокорейската компания Remote Solution. Ергономичността е изградена на базата на изследванията на KIVI и Google: разположението на бутоните е интуитивно, те работят тихо и надеждно. Дистанционното управление се свързва към телевизора чрез Bluetooth LE връзка и е оборудвано с чувствителен микрофон за гласови команди. То разполага и с функцията Air Mouse - вграденият жироскоп реагира на движенията на ръката и имитира курсор на компютърна мишка. Това е особено удобно при въвеждане на информация и навигация в менютата. Използването на дистанционното управление е толкова лесно, колкото използването на мишка.

KIVI MEDIA 2.0

Заедно с продуктовата линия за 2022 г., KIVI представи актуализираната си платформа KIVI MEDIA, предоставяща бърз достъп до разнообразно съдържание от партньори. Телевизионни канали, игри и тренировки стават достъпни веднага след разопаковането на телевизора - няма нужда от допълнителни изтегляния на приложения или настройки. В момента са внедрени следните раздели на KIVI MEDIA:

  • Тренировки: Редовно актуализирани тренировки с треньори на световно ниво ще помогнат на зрителите да останат във форма.
  • Игри: В секцията са интегрирани услугите на Boosteroid, който е един от трите най-големи доставчици на облачни игри в Европа. Boosteroid позволява да се играят съвременни компютърни игри директно на телевизора, без да се използва конзола: играта се стартира на сървърите на партньора и се предава на екрана на потребителя чрез интернет. Играта се контролира с помощта на геймпад. Смарт телевизорите KIVI поддържат също платформата AirConsole, която позволява на няколко потребителя (до 16 човека) да играят едновременно на един екран, като контролират играта чрез своите смартфони.

Хората, които закупят смарт телевизор от новата линия на KIVI, ще получат и 12-месечен абонамент за образователно и забавно съдържание за деца от международната платформа Da Vinci Kids, както и 3 месеца безплатно използване на пакета SWEET.TV (телевизионни канали, филми, анимации, сериали).

Приложението KIVI Media ще се актуализира редовно и ще предлага на потребителите интересно и ексклузивно съдържание.

За компанията:

KIVI е европейска марка, основана в Киев през 2016 г. Основният бизнес е разработка и производство на смарт телевизори. Днес KIVI е международна компания с продуктова дистрибуция в Европа и Азия, чийто европейски офис се намира в Будапеща, Унгария. Отделът за Отделът за изследвания и развитие се намира в Украйна и Китай.

Производството на KIVI се извършва в съоръженията на най-големия контрактен производител в света MTC (Шънджън, Китай) и отговаря на международните изисквания за качество. KIVI използва компоненти от водещи производители в Китай, Япония, Тайван и Южна Корея.

До момента са продадени над 1,5 милиона устройства.

KIVI е сертифициран партньор на Google и Netflix.

https://kivismart.com/bg

 

* съдържание на KIVI