Аз си спомням, защото това беше причината да се сдобия с първия си iPhone. Имах желанието да споделям страстта си към мобилната фотография и това беше най-добрият начин. Затова и след кратко обмисляне и проучване, един хубав ден се прибрах у дома с първия си iPhone 4S. Превъртайки няколко години напред вече съм абсолютен фен на Apple и с нетърпение чакам премиерите на всеки нов модел.

Това, което не чакам с нетърпение обаче, е сметката за телефона на касата на магазина. В този контекст, нещо, което ми липсваше е услуга за изкупуване на стари устройства. Тя е страхотен начин да си винаги в крак с новите технологии, без да имаш пълни чекмеджета с ненужна техника, и ми се искаше и тук това да е възможно. Е, човек трябва да внимава какво си пожелава, предполагам.

Услугата Върни и вземи вече е част от портфолиото на Теленор. Не само, че мога да върна всички натрупани стари устройства през годините, но и съм спокойна, че те ще бъдат оценени от специалистите на място, а срещу тях ще получа ваучер, който да използвам при покупката на новия си iPhone. Моята лоялност към Apple вече е несъмнена, но прекрасното е, че Теленор не са пропуснали и феновете на останалите брандове, като предлагат богато разнообразие от устройства, с които работят, за да направят света ни по-удобен и по-технологичен.

Още един плюс, който няма как да подмина е фактът, че върнатите устройства се рециклират. Какво значи това ли? Те се използват за направата на друга електроника, което пък намалява отпечатъка, който ние оставяме върху природата. Не само, че се сдобивам с новия модел, който искам, но и знам, че давам своя принос за една по-зелена природа.

И докато преглеждам слуховете за спецификите на новия iPhone 12, който скоро очакваме на пазара, размишлявам какво да направя, за да съм сигурна, че новото ми устройство ще си остане такова... ново и здраво. Ами ако случайно го изпусна в банята или ако някой го открадне докато чакам на една от онези безкрайни опашки в супермаркета? Продължавам да браузвам и виждам, че освен изкупуването на телефони, Теленор предлага и още една страхотна услуга Смартфон протект. Тя позволява да се чувстваш сигурен в различни ситуации - от това случайно да повредиш телефона си, през злоумишлена повреда от трето лице, та чак до кражба.

Операторът изпраща телефона ти в специалния оторизиран сервиз, който е истински връх на технологичното развитие и работи с огромен брой марки. Времето за поправка е изключително кратко, от 3 до 4 работни дни, а за този период получаваш постоянни ъпдейти на прогреса по работата, както и информация за вида на повредата и нейната стойност. Докато чакаш ремонтът да приключи получаваш или абсолютно същото устройство, което си оставил, или такова от същия ценови клас.

Отново отварям Instagram и рефрешвам фийда си. За да попътувам виртуално и да ъплоудна поредния кадър, който съм запечатала с любимия си телефон. А вече знам, че мога винаги да имам актуалния модел, с най-добрата камера. Да, има как!

* в партньорство с Теленор