Таблетите се наложиха на пазара като едни от най-удобните мултифункционални устройства. Те са много мобилни и способни. С тях може да се учи, работи, забавлява, при това без значение къде се намирате.

Но как да изберем подходящия за нас таблет?

Истината е, че потребителите имат различни необходимости, за които биха ползвали едно устройство. Някой са учители, други уеб дизайнери, трети родители, четвърти са деца, пети обслужат индустриални предприятия и т.н.

Добрите характеристики и мощен хардуер гарантират, че един таблет би могъл да отговаря еднакво добре на напълно различни задачи. Това обаче често е свързано с повишение в цената.

Ако искаме да направим най-добрия избор на устройство, то трябва да търсим таблета с перфектното съотношение между цена и качество.

Хитът на 2022 година

В началото на 2022 година на пазара се откроява устройство, отговарящо напълно на тези показатели.

Nokia T20 е най-новият таблет на финландската марка, която отскоро е в сегмента. Моделът прави добро първо впечатление още с отварянето си от кутията.

Снимка: HMD Global

Устройството олицетворява изключително точно философията на Nokia. Таблетът е много здрав и надежден, като междувременно не са правени компромиси със стила и хардуера. Цената му пък е по джоба на всеки.

Характеристики

Nokia T20 идва със здрава конструкция с метален гръб и има сертификат за водо и прахо защита IP52. Към него може да се поръча и много добър протектор, който определено ще спаси устройството от падания върху бетон.

Дисплеят е 10.4-инчов с IPS панел и 2K резолюция от 1200 на 2000  пиксела. Той е защитен от закалено стъкло. Характеристиките му го правят еднакво удобен за работа, игри, гледане на видео или четене на електронни книги.

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Не е за подценява и фактът, че екранът е сертифициран за ниско ниво на синя светлина и щади очите.

На практика само дисплеят на Nokia T20 надхвърля значително по качество конкурентите на таблета в ценовия му клас.

Процесорът е 8-ядрен, като към него е добавен и графичния ускорител Mali G52. RAM паметта е 3GB или 4GB, а свободното вътрешно пространство е 32GB или 64 GB. Чрез microSD слотът вие може да добавяте допълнително памет.

Батерията е с капацитет от 8,200 mAh и поддържа зареждане с до 15W бързо зарядно. Големият й капацитет гарантира, че таблетът ще издържи един учебен или работен ден.

Предната камера е с 5 мегапиксела и е оптимизирана за видео разговори. Отзад има 8 МР камера и LED фенер. Наличието на 3.5mm аудио жак пък е идеално за всички меломани. Освен това таблетът идва със стерео високоговорители OZO Playback с много чист и плътен звук.

Снимка: HMD Global

В общи линии, характеристиките на таблета са еднакво добри за голям набор от задачи. Ето точно какво може да правите с устройството.

Възможности

Nokia T20 е особено подходящ за работещи и ученици. Причината за това се крие в операционната система Android. За разлика от останалите компании, Nokia гарантира, че ще предостави 2 години ъпдейти на операционната система и подобрения по сигурността в продължение на 3 години. Това е повече от стандартното за пазара и при по-скъпите модели. Сигурността се подобрява и с функция за отключване с лицево разпознаване.

Добрият екран с 2К резолюция и плътния звук на стерео високоговорителите правят таблета перфектният избор за киномани. За това помага и батерията.

Nokia Т20 издържа 10 часа филмови маратони или 15 часа сърфиране в интернет. Така дори да сте извън големия град и без зарядно под ръка лесно ще може да се справите със своите задачи. В допълнение, по-бързото зареждане означава, че можете да се върнете към това, което сте правили още по-бързо.

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Мощният процесор и видеоускорител пък правят Nokia Т20 добър избор и за геймъри.

Вградени микрофони и специално настроената камера превръщат Nokia Т20 в перфектния таблет за видеоконференции, заздравеният дизайн го прави много удачен избор за работа на открито и в по-тежки условия.

Снимка: HMD Global

Таблетът може да се оборудва и с допълнителна защитна калъфка.

За най-малките потребители пък е наличен специален режим Google Kids Space. Той е предназначен да подхранва любопитството и креативността на вашето дете, като го вдъхновява да изследва интересите си чрез препоръчани приложения, книги и видеоклипове. Google Kids Space е предназначен за деца и работи с профила на детето ви в Google, който родителите могат да помогнат да управляват с родителските контроли на Family Link.

Не е за подценяване и фактът, че таблетът идва с безплатен за ползване в първия месец VPN. Услугата ExpressVPN е особено подходяща за журналисти и хора, които ценят своята сигурност и искат да имат достъп до по-голям обем от информация.

снимка: HMD Global

Предлагане

Nokia T20 има WiFi и LTE версии. И двете се продават в България, като цените започват от 399 лева.

За тази сума получавате таблет, който може да се справи с всички поставени задачи, защото е едно от най-способните устройства на пазара.

Изключително изгодната му цена го превръща в таблета с перфектното съотношение между цена и качество за 2022 година.

Може да намерите таблета в магазините на Технополис, Техномаркет, Plesio, Amco, Vivacom и други.

*В материала има продуктово позициониране