Кръвните клетки имат различни размери в диапазона от 7,5 до 15 микрона, като най-големи са левкоцитите. Мюлер не уточнява кои точно клетки има предвид.

След десет години паметта на смартфоните ще нарасне 32 пъти, а скоростта на мобилните връзки - 20 пъти, заяви още техническият директор на ARM по време на конференцията TechCon, предаде TechNews.

ARM е разработила имплант за измерване на очното налягане, който се вкарва в тялото на пациенти, страдащи от глаукома. Устройството има обем 1 кубичен милиметър и се състои от датчик, батерия и процесор.

Според Мюлер, намаляването на ядрата до размерите на кръвна клетка ще стане възможно благодарение на свързването на транзисторите един с друг в 3D-пространство, а не в плоскости, както е в момента, и постепенно „изтъняване” на технологичния процес. Съвременните процесори се произвеждат по 32-нанометров процес, но още към 2014 година Intel - основния разработчик на процесори за компютри -ще пристъпи към 14-нм схеми.

Преходът към 3D структура и по-тънките размери ще доведат до по-ниска консумация на енергия. В резултат, капацитетът на батерията в следващите 10 години ще нарасне двойно.
Друг начин за удължаване на времето за автономна работа е чрез вграждане в мобилното устройство на няколко процесорни архитектури.

Днешните смартфони използват обикновено един чип, който изпълнява както изискващи голям ресурс задачи, като например декодиране на видео, така и обичайните базови функции на операционната система. ARM предлага нова технология big.LITTLE, която позволява обединяване в един чип на няколко ARM архитeктури с различни производителност, нива на енергийна консумация и изпълнявани задачи.
Така например, ядрата Cortex-A7 ще управляват телефонната част, докато по-мощните Cortex-A15 ще се занимават с обработка на графика.