Американските военноморски сили публикуваха любопитно видео, разкриващо как тяхна ядрена подводница може да пробие дебела ледена покривка. В главната роля влиза USS Toledo, която е въоръжена с ракети Tomahawk, а кадрите са заснети близо до Северния полюс.

Тестването на възможностите за излизане на повърхността при наличието на дебел лед са част от ученията ICEX 2020. Те продължават вече трета седмица и са насочени към подобряването на оперативните възможности на американския флот в Арктика.

Любопитно е, че някои руски медии и генерали твърдяха преди 20 години, че именно USS Toledo е причината за потъването на руската ядрена подводница "Курск". Истината е, че американската подводница наистина се е намирала в близост до "Курск" и е следяла дейността ѝ, когато се случва инцидентът. Доказателствата обаче сочат, че USS Toledo не е претърпяла сблъсък и не е отговорна за трагедията с "Курск".

 От 2001 до 2006 година американската подводница патрулира в Средиземно море и дори участва с ракетни удари по Ирак през 2003 година.