Изборът на добър телевизор в днешно време никак не е лесна работа. Основната причина е множеството модели, които можеш да намериш на пазара.

Трябва да знаем, че ако искаме качествен продукт, трябва да инвестираме в такъв. Но днес можем да получим качеството дори и с по-малко пари. Колкото един телевизор е по-скъп, толкова неговите функции и представяне ще бъдат по-добри. Освен това, трябва да вземем под внимание и марката, а Samsung, Sony, LG, Panasonic, Philips и Horizon са сред първенците на продаваните марки.

Ето няколко детайла, на които трябва да обърнем внимание, когато си купуваме нов телевизор:

  • панелът му трябва да бъде качествен;
  • правилния избор на бранда
  • не закупувайте телевизор от типа HD Ready, а FULL HD или по-висок клас
  • гледайте функциите на телевизора да са колкото се може по-бързи
  • диагоналът на екрана да бъде оптимален за разстоянието, от което ще го гледате
  • извит или плосък
  • функции Смарт или не смарт телевизор
  • връзки, входове и HDMI портове

Тренда на 4К телевизорите!

Ето че сме в период, в който 4К телевизорите са станали изключително лесно достъпни. Но колко добре ги възприема човешкото око, никой не пита. Има много изследвания и детайли относно този аспект. Дали хората са просто привлечени от тази характеристика? Дали 4К не е само една прищявка? Хайде да разберем какво всъщност представлява 4К!

Какво означава 4К в един съвременен телевизор

FULL HD резолюция означава 1080 пиксела, т.е. 1920х1080 пиксела по хоризонтала и по вертикала. 4К означава повече пиксели, всъщност 4 пъти повече, т.е. 3840х2160 пиксела.

Извитите телевизори се харесват на всички!

Това е революцията на пазара! Тези телевизори се харесват на онези, които имат просторни стаи и искат да гледат от всички ъгли. Единственият недостатък са все още високите цени за този тип телевизори.

Smart TV - забавлението идва при теб вкъщи

Сега почти всички телевизори на пазара с малко по-висок бюджет са Smart. Те могат да се свързват към много устройства: лаптоп, мобилни телефони или таблети. Практически превръщаме телевизора си в платформа за забавление и имаме достъп до филми, сериали, музика и много други. Разговорите с приятели могат да се изместят на смарт телевизора, тъй като имаме директна връзка до социалните мрежи през телевизора.