Технологиите с изкуствен интелект се превърнаха в незаменима част от живота ни. Днес можем да усетим влиянието на AI в почти всяко приложение, което използваме. От тази година Adobe твърдо става част от тенденцията. Изкуственият интелект на компанията обещава да "революционизира" Photoshop.

Adobe е готова да обяви нов инструмент за редактиране на снимки, базиран на изкуствен интелект Project Stardust на събитието Adobe Max. Той ще прави много по-лесно променянето и модифицирането на изображения без предишен опит в редактирането.

Вече не е необходимо да сте професионален фотограф или графичен дизайнер, за да създавате висококачествени изображения. С Project Stardust всеки може да създава професионално изглеждащи снимки само с няколко кликвания.

Разбира се, Project Stardust, все още в процес на разработка. Компанията обаче наскоро показа своите функции във видеоклип. В кадрите инструментът впечатляващо премахва обекти като куфари или фонови хора от снимки.

Изкуственият интелект плавно запълва и смесва получените празнини. Освен това може да заменя обекти с алтернативи, генерирани от AI, като смяна на тоалети чрез текстови команди.

Още преди четири месеца Adobe даде заявка, че ще интегрира изкуствен интелект във Photoshop. Целта е потребителите да могат да взаимодействат с него по най-лесния начин - с писане на това, което искат да направят.

Това обаче може да остави много от графичните дизайнери без работа. Създаването на брошури, плакати, рекламни листовки, постери и модифицирането на снимки вече ще може да се прави от непрофесионалисти.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО