Нов доклад от Semafor твърди, че любимецът на Силициевата долина и създателят на ChatGPT OpenAI прави големи стъпки, за да наеме "армия" от външни изпълнители. Тяхната цел ще е да обучат изкуствения интелект как да кодира - операция, която в крайна сметка може да направи програмистите на начално ниво излишни.

Към този момент са наети приблизително 1000 души - повечето от "региони като Латинска Америка и Източна Европа". Кампанията по сформирането на екипа тече от поне 6 месеца.

Съобщава се, че около 60 процента от наетите са били привлечени да извършват работа по етикетиране на данни, докато останалите 40 процента са компютърни програмисти, натоварени да създават набори от данни за софтуерно инженерство, за да обучават моделите на OpenAI.

В близкото бъдеще изкуственият интелект едва ли ще пише сложни програми или ще прави игри. Той обаче би бил много полезен в написването на максимално оптимизиран базов код.

През последната година изкуственият интелект направи огромна крачка напред. Той може да създава картини и музика по текст, да пише есета и статии. Възможно е през следващите месеци да видим и най-практичното приложение на алгоритъма. Създаването на AI програмист би спестило месеци работа и милиони долари на разработчиците на софтуер.