На първо място, Lenovo Yoga Book се определя като хибрид, който може да се използва и като таблет, и като лаптоп.

Няма да преувеличим, ако кажем, че дизайнът на Lenovo може да се съревновава с този на Apple и дори го превъзхожда.

Вижте как изглежда Lenovo Yoga Book >> >> >>Корпусът е метален, изграден от специална сплав между алуминий и магнезий, като Yoga Book се предлага в сиво и в цвят шампанско.

Както всички продукти от серията Yoga, екранът и основният корпус на устройството са съединени посредством специална панта, която се отваря на 360º.

Истинската "перла" на хибрида обаче е Halo клавиатурата му, която може да се появи или изчезне само с натискането на един бутон - Yoga Book е заменил добре познатите механични клавиши със сензорен панел и LED подсветка.

Всеки клавиш вибрира при натискане, така че чувството при работа с Halo клавиатурата не е стерилно и се доближава до работа с механични клавиши. Предвид размерите на хибрида, бутоните имат малко по-различен от типичното дизайн, но свикването с това не отнема никакво време.

В крайна сметка освен стилна и иновативна, клавиатурата е и функционална, а грешки се допускат трудно.

Друго предимство, което няма да откриете другаде, е функцията за рисуване и водене на записки.

Ако наложите хартиен лист върху клавиатурата и започнете да рисувате с включения в комплекта стилус, вашата скица ще бъде напълно дигитализирана и пренесена на екрана на хибрида.

Тази технология е доста практична, като Lenovo Yoga Book е идеален за студенти, които ходят на лекции - всички записки се дигитализират още при написването им и след това може лесно да се изпратят на колегите.

Самият стилус заслужава похвали, защото няма нужда от зареждане и може да работи като нормална химикалка. Ако нямата лист под ръка, може да рисувате директно върху изключената клавиатура, като преди това замените пълнителя с мастило на стилуса със специален пластмасов накрайник.

Характеристики на Lenovo Yoga Book са повече от прилични, предвид замисълът на устройството.

Хибридът разполага с 10,1-инчов IPS екран с резолюция от 1920х1200 пиксела и доста добри нива на яркост и пълно покритие на sRGB гамата, което означава точни цветове.

Lenovo Yoga Book е снабден с 4-ядрен процесор от новото поколение Intel Atom, 4GB RAM памет, 64GB вътрешна памет, висококачествено Dolby Atmos аудио.

Устройството може да се ползва за гледане на филми, работа с офис пакет и други ненатоварващи приложения, както и сърфиране в интернет.

Що се отнася до игрите, всичко зависи от операционната ви система.

Lenovo Yoga Book се предлага с Android или с Windows 10. В първия случай няма да имате проблеми с наличните в Google Play игри. Ако обаче сте с Windows 10, трябва да запомните едно - Yoga Book не е геймърска машина. Ако искате да играете нещо трябва да се ориентирате към по-стари или инди заглавия.

Батерията има капацитет от 8500 mAh, като хибридът издържа 12 часа. При по-активно използване устройството може да изкара между около 8 часа далеч от контакта.

Като недостатък можем да отчетем липсата на стандартен USB порт и малко по-трудното отваряне от затворена позиция, но изключвайки тези дребни забележки, Lenovo Yoga Book просто няма конкурент в класа си.

Версията с Android вече е налична в България и може да се открие в търговската мрежа на цена от 1099 лв. за версията с Wi-fi и 1249 лв. за версията с LTE.

Личните ни предпочитания са насочени към версията с Windows 10, която ще пристигне на сходна цена на нашия пазар през януари 2017 г.

Ако закупите Yoga Book от фирмения магазин на Lenovo в София може да получите 5% отстъпка, предлагана за студенти и корпоративни клиенти.

Заключението ни е, че Lenovo Yoga Book е перфектното решение за хора, търсещи компактен лаптоп за работа, за студенти и въобще за всеки, който иска да има нещо по-способно и по-стилно от обикновения таблет.