Националната администрация за ядрена сигурност или NNSA, която охранява запасите от ядрени оръжия в Америка, ще въоръжи служителите си с нов пистолет.

Първи ще го получат охраните на конвоите, превозващи водородни бомби и "специални ядрени материали".

Конвоите с ядрени оръжия често пътуват в немаркирани и цивилни на външен вид ТИР-ове и следващи ги SUV автомобили.

Пистолетът е висок клас 9-милиметров OZ9 на ZEV Technologies. Дизайнът наподобява на оръжие от филма "Джон Уик", но по същество OZ9 е дълбока еволюция на платформата Glock.

Вижте как изглежда новия пистолет на ядрената охрана на САЩ >> >> >>

"Службата ни ще замени настоящото си второстепенно оръжие с 9-милиметров пистолет, който не само може да се скрие, но да се представя добре на къси разстояния при нощен бой", заявяват федералните агенти.

Предишното второ оръжие на охраните на конвоите бе Smith & Wesson M&P .45 калибър.

Пистолетът ZEV OZ-9 получи най-високите индивидуални оценки, когато става дума за тегло, устойчивост на повреди, операции при ниска осветеност, точкова способност, ергономичност, нисък брой неизправности, управление на отката и цялостно впечатление. Това стана ясно на закрити тестове, проведени преди няколко месеца.

Това е защото частите на пистолета са произведени от заздравени и олекотени материали, като качеството им е значително подобрено, спрямо тези на стандартния Glock. Освен това версии на пистолета идват с монтиран бързомер за близък бой.

Цената на една бройка от върховия 9-милиметров пистолет е $1,499.