По случай на предстоящите празници Daikin стартира благотворителна кампания "Подарете чист въздух", която има за цел да подари въздухопречистватели на пет организации с нестопанска цел, които се грижат за нашата общност. А кои ще бъдат те зависи изцяло от вас.

Всеки може да направи предложение като напише коментар в страницата на Daikin във Facebook до 09.01.2022 г., Отделете време да напишете защо тази организация или институция трябва да го спечели и как тя допринася за нашето общество. Вашата идея може да донесе по-чист въздух на тези, които имат нужда!

Освен да пишете коментари, може и да харесвате, защото трите предложения с най-много лайкове ще спечелят наградата. Другите двама печеливши ще бъдат избрани от Daikin.

Победителите ще получат от Daikin по един от въздухопречиствателите от висок клас Daikin MC55W. Моделът разполага с патентована технологията Flash Streamer. Тя използва плазмено-йонен разряд, за да деактивира вирусите и бактерии във въздуха, който дишате, a HEPA филтърa отстранява 99,97% от фините прахови частици 0,3 μm.

За значението на чистия въздух е писано доста. Зимата е сезонът, в който винаги се сещаме за качеството, на това което дишаме. От най-малкото село, до столицата можем да усетим, а понякога и да видим въздухът. По данни на СЗО 99% от световното население живее на места, където нивата на замърсяване на въздуха надвишават допустимите граници.

Daikin MC55W

Снимка: Daikin

Въздухопречиствателите на Daikin са оценени от Институтът Пастьор де Лил за ефективността срещу респираторни вируси, имат сертификати от Британската фондация за алергии и ECARF - Фондация на Европейския център за изследване на алергии. Те доказано пречистват въздуха, което съществено намалява симптомите на астма и алергия. Също така те премахват праховите частици и полените от въздуха в помещенията и подкрепят вашето здраве филтрирайки бактериите и вирусите.

Кампанията "Подари чист въздух" е част от благотворителна кампания "Daikin for life" на страните от Централна Европа. В тази кампания Daikin обединява всички свои дейности и дарения в полза на природата и обществото.

Може да научите повече за благотворителната кампания на Daikin за Коледа тук >>>

 

* съдържание на Daikin