Стриймингът (излъчване на живо) в Китай набира все по-голяма популярност, но чужденците няма да могат да участват в забавлението. Много от гостите на страната се възмутиха, че акаунтите им са спрени и не могат да заработват пари, тъй като в стрийминга, домакините получават пари под формата на дарения и виртуални подаръци, пише Mashable, цитирано от Факти.

"Апликацията ми, през която стриймвам, ми изпрати съобщение, че съм нарушил някакви правила и стриймът ми спря", заяви Антон, който е украинец, но живее в Китай.

"Свързах се с отдела за клиенти и оттам ми обясниха, че това е нова държавна регулация", съобщава украинецът.

Преди около година китайското правителство прие закон, при който чужденците трябва да получат специално позволение от Министерстово на културата на Китай, за да могат да правят предавания на живо. Причините за тези действия на регулационните органи не са оповестени.

Стриймингът в Китай е изключително популярен. Над 300 милиона души са използвали приложения, позволяващи преките предавания, за 2016-та година. Много от стриймърите се изхранват чрез преките си предавания и парите, които получават от зрителите си.

Стриймингът е много популярен в Китай, като потребителите снимат абсолютно всичко. Китайското правителство не винаги одобрява това и следи изкъсо съдържанието на потребителите - това доведе преди по-малко от година до странната забрана за стриймване на видео с "еротично" ядене на банан.