Благодарение на TechCrunch научаваме, че Facebook се кани да въведе нова функционалност в едноименната социална мрежа. Тя се нарича "Popular Photos" и до някаква степен ще наподобява на секцията за търсене в Instagram, предава Mobile Bulgarai.

В момента при отваряне на снимка от потока с новини във Facebook получавате изглед с черни рамки около нея и с кликване или плъзгане се връщате в основния изглед.

С Popular Photos чрез скролиране ще имате достъп до още снимки от приятелите си и други общодостъпни публикации. За подбора на изображенията, които ще попаднат в съответния поток, се разчита на специален софтуерен алгоритъм. Хубавото в случая е, че се ограничава текстът, който виждате към снимката - до 65 символа.

По начин на работа Popular Photos напомня доста за въведената преди време отделна секция за видео съдържание във Facebook. От социалната мрежа са извършили тест на новата функционалност през октомври, в който е бил включен ограничен кръг от потребители. В момента се разглеждат резултатите и се очаква да бъде взето решение дали и кога тя да бъде въведена за всички.