Изпълнителният директор на Google Сундар Пичай е признал, че онлайн гигантът има проблеми с доверието на служителите си. Това е станало по време на седмична среща с екипите на компанията, съобщава The Washington Post.

Пичай е споделил, че се опитва да разбере каква е причината за това и иска да поправи нещата. "Определено обаче стана по-трудно да се направи това в мащабите, в които работим", е посочил той. Ръководството иска да убеди служителите, че работи в тяхна полза. За сега обаче среща голямо недоволство.

През последната година Google действително има доста проблеми със служителите си. Те неколкократно протестираха срещу различни решения на ръководството на компанията и искаха те да бъдат отменени или променени. След това дори обвиниха ръководството, че си отмъщава на тези, които са протестирали.

За последно през миналата седмица служители критикуваха компанията, че ги следи чрез специален софтуер, когато организират протести. Google обяви, че това е "категорично невярно" и заяви, че софтуерът е направен с цел да се бори със спама в календарите на служителите. За сега компанията не е коментирала какво смята да направи, за да подобри отношенията си със служителите.