Това установиха микробиолози, след като изследваха клавиатурите в поредица лондонски офиси, предаде БНТ. Именно от тези бактерии може да тръгне епидемия от стомашни проблеми. Заключението е на микробиолозите от лондонския Юнивърсити колидж. Една от клавиатурите, които изследвали, съдържала 150 пъти повече бактерии от допустимия лимит. Била пет пъти по-мръсна от обикновено поддържана тоалетна. Други 4 били определени като опасни за здравето, а немалка част имали притеснително високи нива на болестотворни ентеробактерии и стафилококи.
"Изобщо не съм изненадана, честно казано клавиатурите изглеждат ужасно мръсни", споделя служителка.
В наши дни, прекарваме значителна част от времето си пред компютъра. А докато похапваме сандвич пред екрана, отваряме пътя за нашествието на цял куп микроби върху клавишите. Пишем с немити ръце върху тях и така удвояваме обитателите им. Няколко кихания и кашляния и клавиатурата е съвсем пренаселена с бактерии. Всичко това създава сериозен риск за здравето ни.
За да избегнем причиняваните от микробите вреди е достатъчно, просто да дезинфекцираме максимално често клавиатурите и мишките на компютрите си.