Коментари - Зърнахме ли „божествената частица”? | IT.dir.bg
назад

Зърнахме ли „божествената частица”?

Тя е наричана "тухлата, която е построила вселената", "ангелът на сътворението" и "божествена частица."

Обратно в новината

Коментари - Зърнахме ли „божествената частица”? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И така нататък, и така нататък... До момента, в който някоя умна глава прозре очевидната истина - материята не е нищо друго освен силно уплътнена енергия. Затова и откриването на "частиците" се бави във времето - те, като обекти от уплътнена енергия, се трансформират или анихилират (евентуално) в момента, в който влязат в съприкосновение с друга уплътнена енергия. По подобие на кълбовидните мълнии...

ха, че цяла България всяка вечер гледа плешивото теме на божествената частица по новините??

Все повече се убеждавам, че теорията за холограмния свят е истината. Спомнете си ученото от физиката - материята се състои от атоми. Докато не откриват недостатъци и тръгват навътре в ядрото. Сега търсим бозона на г-н Питър Хигс. Докато не създадем по-мощен уред и не разберем, че и Хигс бозона е съставен от безименни дребни частици, а те от други още по-дребни... Ха сега ми отговорете, има ли я Мерилин Монро като я виждаме всеки ден на екран (може би в скоро време и триизмерно) или я няма!?

Древните философи говорят за АТОМ. Но това не е частицата за която си учил по физика в 5-и клас. А-том значи "неделим". Дали ще открием нови по-малки частици няма толкова голямо значение. Важен е фундаменталният въпрос - това ли е основата на Всемира - А-ТОМИ - демек неделими частици. Въпроса е важен, и се занимават с него да. А дали ти казват всичко - като открития и последствия - ми не се и надявай.

Предполагам, че древните философи не са разполагали с тунелен микроскоп и не са си представяли това което се учи по физика в 5-и клас. Знам значението на думата . И точно за фундаменталния въпрос става дума. Това, че сега ще открият Хигс бозона не означава, че тя е частицата "носеща" масата, нали? И аз с влажни очи чакам новата инфорамция - тъп съм надявам се да я кажат все пак... Не го приемай като хвърлена ръкавица, наистина ми е любопитно.

някой пак иска да се прави на бог :)

Дали не търсят под вола теле?

Абе, защо ми се струва, че търсенето на тази "божествена" частица служи само за отвличане на вниманието от онова, с което действително се занимават (или искат да направят) в ЦЕРН - а именно, рестартиране на "системата" като цяло! Земното ядро забавя въртенето си, което от своя страна води до драстично отслабване на електромогнитното поле за земята, което в крайна с/ка предпазва планетата (всичко живо в/у нея) от измиране вследствие на космическата радиация и изригване на слънцето. Както и да се предотврати разпадането на онова, което наричаме "виртуална" реалност, която съэдава илюзията за света, такъв какъвто го виждаме... Нещо , което се очаква да се случи през следващата година, затова се бърза толкова. (Защо нямаше такава "научна" треска преди 30-40 год ?)

И един мармот... Електромагнитното моле на Земята се сменя на определен период от време. В момента сме в такъв преходен период, който може да трае хиляди години и няма общо със забавянето на въртенето (що за глупост е това). Забавяне на въртенето на едно тяло в космоса е толкова незабележимо, поради липсата на съпротивление, че практическите измерения на това забавяне са безсмислени за нас. Земята може да спре да се върти след...примерно 10 млрд години. А, също така никой не знае какво има в центъра на земята, че да го рестартира, дори и да знае никой няма технологията да накара ядрото на планета да се върти или да спре. Много филми гледаш. В ЦЕРН търсят нови енергийни източници и покрай това развиват и науката.

не е имало или ти не си знаел...преди30-40 год...си се радвал на розовата пантера :)

ДЯВОЛА КАТО СИ НЯМАЛ РАБОТА СИ Е.... ДЕЦАТА. ТА И С ТЕЗИ УЧЕНИ СЪЩОТО.

Ако бозонът се е появил от Големият Взрив....с какви ли още амониции радполага Бог :))