Коментари - Apple пуска лаптопи с ултра висока резолюция | IT.dir.bg
назад

Apple пуска лаптопи с ултра висока резолюция

Apple подготвя поредната си иновация при лаптопите, която ще разграничи компанията от Купертино от повечето конкуренти. През второто тримесечие на 2012 г. се очаква нов модел MacBook Pro с резолюция 2880х1800 пиксела, съобщи digitimes.com, позовавайки се на производители на компоненти.

Обратно в новината

Коментари - Apple пуска лаптопи с ултра висока резолюция | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1366x768 тва е резолюцията в момента ли бе, дир-а? що имам ТъпТоп с по-висока пт 2 години?

Ще бъде супер ако има лаптопи с такива дисплеи. Не си мислете, че ще се стигне до намаляването на размера на обектите (и в частност на текста). Тук ще имаме resolution independance. Аппле и МС имат частични и непълни решения на проблема. За по-лесно, имайки предвид ограничения брой варианти на монитори (резолюции), които поддържат, вероятно Аппле ще приложат метода от иОс с увеличаване на броя на пикселите за всеки обект. Тоест - аналогично на прехода към дисплея на iPhone4 - броят и размерът на обектите не се променя, но разликата е убийствена. Аз всъщност си купих iPhone4 именно заради дисплея.

купил си си ТЕЛЕФОН заради дисплей??? евала - апъл добре са ви промили мозъците - и аз утре обмислям да си купя лаптоп заради флопито...

По-добре да пуснат IPS екрани с широк ъгъл на видимост. При резолюция 2880х1800 на 15-инчов дисплей, 99 % от хората няма да могат четат тескта.

jizast

Това трябваше да се случи още преди няколко години, както някои хора отбелязват по-долу. Не знам какво се случи, но последните години резолюцията на дислплеите падна, продават предимно тъпи нотбуци с 1366х768. Също така простотия се получи и със съотношението ш/в на дисплеите. Не знам кой идиот въведе 16х9 за стандарт, може би само за гледащите филми това е приемливо. Стрият 16х10 стандарт предлагаше повече работна площ на екарана.

Доста безпредмента иновация. Ако е за видео, няма видео с толкова висока резолюция. Ако е за текст, едва ли някой ще ползва чак толкова дребни букви. Ако е за графика, няма много хора, които биха чертали на дисплей под 17". Единственото за което става тази резолюция е за мерена на п.шки...

Точно за текст е. Отпечатай тази страница и сравни качеството на листа хартия с 300dpi спрямо твоя 100dpi монитор. Windows clear type технологията е добро решение за изчистване на ръбовете, но въпреки това колкото повече точки се използват за изчертаването на всяка буква, толкова по-добре.

това си е изсилване. 1. Други сериозни производители предлагат (моя опит е с Фуджитсу) и такива екзотики от години. 2. Не е твърде оптимално за текст.

А какво те кара да мислиш, че единственото предназначение на по-добрата резолуция ще е САМО за текст? Той ще се вижда малко по-добре (като Ретина Дисплей за iPhone), но най-вече снимки, видео или игри ще се възползват от по-добрата резолюция. Apple не прави ненужни неща.

Този лозунг "Apple не прави ненужни неща" е най-смешното нещо което съм чувал!

Точно за игри ще има някои проблеми - на пазара няма видеокарта, годна за вграждане в лаптоп, която да държи такава резолюция на някоя съвременна игра. За видео, няма проблем да се записва видео в такава резолюция, но това е безсмислено на дисплей с диагонал 15", още повече, че 98% от съвременните дигитални камери в киното работят на по-ниска резолюция - така наречената 2К - 2048х1080. Има вече и 4К и дори 8К камери, ама са екзотика. Иначе - Епъл не прави нищо излишно в маркетингов план, не в технически...

И как така ги "пуска", след като това ще е след повече от половин година чак!?

Ха ха!!!Ми аз от две години на VAIO с LED 1080p дисплей съм(ноутбук).Бас държа че цените ще са астрономични.

Не ги почти удвоява, а направо ги утроява броя на пикселите по екрана. Някой е доста зле със смятането

Това не е скок, а деградация. В момента пиша това на 5 годишен нотбук с екран 1920х1200. А, това че последните години продават боклуци 1366х768 и ОТВРАТИТЕЛНО качество, означава само че производителите прецакват клиента яко.

Данеби по-дребният "пикселаж" да е по-скъп?

Не мисля, защото почти няма връзка с цената на нотбука. Понеже отмяната на хубавите дисплеи стана масово /т.е. от всички производители/, подозирам договорка. Може би да не се удря пазара на големите монитори или телевизори или таблети? Не зная защо, но в един момент преди 3-4г, производството на нотбуци с хубави дисплеи беше спряно.

Ру твойта печка сигурно е 17 инча, ама на 14 инчов дисплей му идват в повече пислелите :D

15ka