Коментари - Wikipedia угасна за 24 часа | IT.dir.bg
назад

Wikipedia угасна за 24 часа

С обявената днес протестна акция в интернет, включваща 24-часово затваряне на английската версия на "Уикипедия" (Wikipedia), законодателната битка в САЩ около два закона против пиратството по компютърната мрежа стигна до извънредно важна точка, пише в. "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Wikipedia угасна за 24 часа | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако не ви се отваря си изключете javascript-а.

Понеже преди Уикипедия и американските филми и песни светът не се е въртял...

Като гледам си бачка английската версия. Малко дразнещо с анонса, но работи, търси се, чете се...

Да живееш значи да се бориш. Роба-за свобода, свободният за съвършенсто. Аз избрах второто.

Правопис - добър 4. Усъвършенствай се. Имаме накое и друго столетие еволюция за да заживеем така както днес живеят свободните хора в САЩ.

Браво и жалко ! Браво, защото карат много хора да се замислят дали е добра идея някаква частна и самодоволна медийна компанийка да решава дали да имаш интерент или не, жалко, защото това е началото на една тежка борба с алчните филмови и софтуерни монополисти, които биха ви лишили от всичко, само за да си запазят нереално големите печалби. Не са нужни подобни глупави закона като sopa, а е нужен правителствен механизъм, който да не позволява на презадоволените корпорации да искат неадекватно високи цени за продуктите си ! Не може производствената цена на 1 CD да е под 1 долар, а да ти искат 40 в магазина и да гласуват закон, съгласно който си длъжен да го купиш цялото ! Защото разликата отгоре отива не при артистите, а при адвокатите, мениджърите и политиците, които приемат подобни античовешки закони !