Коментари - Силициевата долина се изправя срещу Холивуд | IT.dir.bg
назад

Силициевата долина се изправя срещу Холивуд

Вчера английският вариант на интернет енциклопедията Уикипедия (Wikipedia) и някои сходни интернет сайтове бяха частично недостъпни в знак на протест срещу намеренията на Конгреса на САЩ да прокара - съответно в Камарата на представителите и в Сената - два законопроекта за борба с интернет пиратството, предаде Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Силициевата долина се изправя срещу Холивуд | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оставете Холивуд. Всичко това се лобира в полза на други хора, които остават в сянка, но искат да цензурират Интернет повече от Холивуд или от който и да било друг. Да, това са конспирации, но в тях има много повече от зрънце истина!

това въобще не е вярно. На тези същите повече им изнася всеки да си споделя целият живот в мрежата.. даже най-добре да живее там. Онзи филм на братя Уашовски ..(хм) става все по-актуален. За съжаление малко хора хванаха смисъла, зад всичките специални ефекти.

Много тенденциозно заглавие и статия! По-коректно е "Холивуд срещу целия свят".

От една страна са интересите на Холивудските млиардери, а от друга - на свободата на гражданите да споделят свободно в Интернет, т.е. дали да избираме между огромните печалби на самодоволните Холивудски магнати или независимостта и свободата на обикновените потребители - е то нормалният човек не трябва и да се замисли над този въпрос, но явно "демократичните" американци ще поставят печалбата над свободата с измислената sopa !

не е силициевата а силиконовата. малеи някои хора са доста неориентирани. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Силикон (silicon) означава силиций на английски. Това, че си го чувал в неправилен превод не значи, че е грешно. ;)

Интересно дали silicon и silicone не са две различни думи....

Те пък филмите им и музиката им са много важни, нали? Без тях не може да се живее по робски, нали? Аре маайте се оттук! Тия са поръчкови диригенти на господарите и само заробват! А после журналята казват, че хората подражавали на еди кой си холивудски гъс ... Новото Робство! ХА-ХА-ХА

Дори и да ги забранят - пак ще има достъп до тях от страна на потребителите. Лошото е за големите. Гугъл, Ибей, Туитър..... Те просто ще трябва да си плащат за информация. Тогава те ще губят пари и ще се получи отлив на потребители ползващи техните услуги. Това е поредния опит на САЩ да ограничи свободното споделяне на информация /данни и новини/и да зомбира населението с холивудски бози. Намирисва ми на точка от списъка за нов световен ред :)

Сблъсак между евреи от две индустрии!Няма страшно-ще ни изработят и от двете страни!

Че и президентът на неправителствената организация, следяща Конгреса на САШ май е от същата боя ;))

недостъпни, колко да са били недостъпни? Просто натискаш Esc преди да се подмени страницата с гадния банер, и Voil ;-)

1.съгласен съм да се блокира достъпа до американски интернет сайтове от теритотии извън САЩ 2.съгласен съм да се блокира достъпа до интернет сайтове от извън САЩ от теритотията на САЩ Немам проблем Наука има и в европа и в китай и в индия и в русия ..... и в дубай ;)

Защо сложи Европа в този кюп от учени - недоучени? Европа е била и никога вече няма да бъде "развиваща" се... Освен това мястото й е в цивилизования свят - т.е. при САЩ, Канада и Австралия.