Коментари - Най-евтиният компютър в света излиза на пазара | IT.dir.bg
назад

Най-евтиният компютър в света излиза на пазара

Днес на пазара излиза най-евтиният компютър в света Raspberry Pi. Най-напред по рафтовете на магазините във Великобритания ще се появи моделът с цена 35 долара, а по-късно тази година ще излезе и по-евтина версия за 25 долара, информира ИТАР-ТАСС, цитирайки съобщение на Би Би Си.

Обратно в новината

Коментари - Най-евтиният компютър в света излиза на пазара | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чак пък компютър...

коку

По-модерните часовници са с повече изчислителна мощ от компютрите, които се ползваха преди 10 години. Да, определено е компютър!

Ей пак ни копнаха в земята тия спецове. Таман излязохме изпод вода с нашето си ОКТАПАДче и хоп, затиснаха ни. Че и в света пробили. Въпрос на време да го доразвият и да таковат мамата на милионите гига-фирми в компютърния бранш. Вземаш си хардуер, кокото ти е необходим. Слагаш си операционна система, дето е бзплатна - каквато си искаш и джиткаш :) Дали обаче големите на шазара ще са съгласни с това!? ...

"Компютърчето" е много готино, следя разработката от известно време, но със скромните си 700МХз АРМ процесор надали е истински конкурент в индустрията с персоналните компютри. При всички положения ще е много интересно за вграждане в много уреди, за битова автоматика, "умни къщи", мултимедия, т.н.

Чета и се сещам за първата ми 80286 машинка с цели 40М хард диск, за която платих в началото на 1990 година $2000, поради което следващите 2 години бях един финансово заробен студент :)... мили спомени, а сега нещо доста по-мощно го пъхат в кредитна карта и стува $20... мда, технологията върви бързо напред... А иначе, името на индийския таблет много ми хареса, хм, хм, 'небе' на хинди, нали така ? :D