Коментари - 1 милион копия на Windows 8 свалени за ден | IT.dir.bg
назад

1 милион копия на Windows 8 свалени за ден

В първото денонощие от излизането на Windows 8 Consumer Preview 1 милион потребители са свалили бета версията. Общият обем на изтеглените данни е над 3,5 петабайта (3,5 млн. гигабайта), което се равнява на 41 гигабайта в секунда, по данни на Microsoft.

Обратно в новината

Коментари - 1 милион копия на Windows 8 свалени за ден | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не смятам скоро време да си сменям SUSE'то с друго :) А всеки който желае да си направи ОС по собствен вкус -> link

Да си я изтеглят почитателите на linux да видят за какво иде реч. Макар, че след Windows 7 и Gnome 3 едва ли са останали такива. Жалко , че конкуренцията продължава само с един участник. MacOS е друга тема. Да видим какво щe сътворят от Google.

И за какво иде реч конкретно че не се сещам. Ти май скоро не си ползвал Линукс.

Пробвах я още преди месеци, сега също , не ми направи никакво впечатление. WIN7 , с още един интерфейс. A сравнението между двете опер. системи е смешно и не на място. Линукс си остава платформа за сериозна работа , а за забавления, филмчета , игрички не е лошо това....

Та за какво иде реч..., че и аз не разбрах . ТОВА Е ХУБАВО , НО Е ПЛАТЕНО-не забравяйте това. От Microsoft казват , че тази версия има вграден модул, който разпознава два еднакви "лиценза" , звучи като да идва края на нелегалното ползване. Но винаги имате алтернатива нали :)

е обясни де все още ли файловата му система подлежи на фрагментиране (21-ви век сме все пак) все още ли ползва виртуална памет под формата на файл в системния диск (върху фрагментираща се файлова система !!!) все още ли конфигурацията му се пази в структурни файлове та какъв беше модерния лаф - бозата винаги се вкисва м/у другото gnome3 си е доста практичен (колко виртуални декстопа поддържа черчавето например ?) - но дори и на някой да не му харесва (аз ползвам предимно KDE) има избор с какво да работи друг е въпросът че експерти като теб не правят ралика м/у операционна система (linux) и приложение за нея (gnome)

Само не ми казвай, че ext4 не се фрагментира! Виртуалната памет, можеш да си я сложиш на който си дял искаш и този файл не се фрагментира. Позлвам и Линукс и Уин, и 2-те системи си имат плюсове и минуси, всичко зависи от конкретното решение.

Скоро сложих Gnome на един нетбук. Бях скептичен, но направо се шашнах колко лесно става всичко. Разпозна целия хардуер, сам си настрои интернет (по ICS на втора LAN ката от настолен компютър), свали си всички ъпдейти по време на инсталацията, и най-важното върви на пушка на недоразумението на процесорите - Atom. Ако човек не ползва някакву специализирани приложения, които вървят само под Windows, Gnome е напълно достатъчен за средния потребител.

Абе и ти ли не правиш разлика между графичен мениджър и операционна система?

Ся кво намеси операционна система и графичен мениджър, че не ми стана ясно ?