Коментари - Nokia ще предлага по-малко модели смартфони | IT.dir.bg
назад

Nokia ще предлага по-малко модели смартфони

Nokia, третият по големина производител на смартфони в света, планира по-нататъшно съкращаване на асортимента си от „умни” устройства.

Обратно в новината

Коментари - Nokia ще предлага по-малко модели смартфони | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прав си, но да те поправя, Нокия почна да изнася производството 2011г. когато се изнесе от Румъния. Заводът там първо беше изнесен от Бохум, Германия а сега кой знае къде е.

Според мен Нокия трябва да спрат въобще с предлагането на телефони. Да си правят галоши и калкулатори.

Фалитът беше програмиран още с назначаването на този глупак от Майкрософт за ЦЕО на Нокиа. Имаха шанс, ако бяха опитали да оправят симбиан и меего до ниво андроид, което нямаше да бъде толкова трудно и скъпо. Но в тази измислица уиндоус фон в следващите поне 5-6 години няма да има смисъл. Нормално, всеки път, когато Майкрософт пуснат нещо ново на пазара, продажбите на конкуренцията отиват в небето.

Нормално е да се махнат от този пазар - смартфоните им са бъгави боклуци, остава им пазара на евтини телефони с две копчета - за говорене и за прекъсване на разговора. Сложни функции като камера, безжичен интернет и интернет са непосилни за съвременните нокии ! Жалко, страхотни телефони правеха, преди да изберат скапаният симбиан и некадърниците от пъддръжката да скъсат нервите на клиентите си. Все пак има доста бабички и компютърни ламери, които могат само да говорят по телефона - другите функции не им трябват - явно това е пазара на нокия !

user написа: "Сложни функции като камера, безжичен интернет и интернет са непосилни за съвременните нокии!" Личи си, че си user. Толкова много глупости в едно изречение не бях чел отдавна. За твое сведение тази година на MWC, Нокия спечелиха наградата Best New Mobile Handset, Device or Tablet at Mobile World Congress 2012 за Nokia 808, която предлага революционна камера. Алгоритмите по интерполацията на изображението са толкова тежки, че само Symbian-a, може да ги реализира за сега.

Само че въпросния 808 е със симбиан, които все по-малко ще се продава, и още по-малко развива. N900 смачка по-продажби боклуците с windows phone, но и той е пред умиране. Ами няма да ми жал, те си избраха този път слаайки начело човек като Елоп. Само като го видиш и ти е противен. Само потната свиня Балмер ми е по-противен.