Коментари - Айнщайн се оказа прав за скоростта, с която Вселената се разширява | IT.dir.bg
назад

Айнщайн се оказа прав за скоростта, с която Вселената се разширява

Гениалният физик Алберт Айнщайн е изчислил с изумителна точност скоростта, с която Вселената се разширява, показва новото мащабно изследване в рамките на проекта BOSS (Baryon Oscillation Spectroscopic Survey – спектроскопско изследване на барионните осцилации), цитирано от „Дейли телеграф“.

Обратно в новината

Коментари - Айнщайн се оказа прав за скоростта, с която Вселената се разширява | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

щом става въпроса за тъмната енергия, що не преместят ускорителя от Церн тука, в България. то и без ускорител ще я засекат.

цветанов&борисов са изванземни.....

"Гениалният физик Алберт Айнщайн е изчислил с изумителна точност......" Айнщайн сигурно не е изчислил нищо, защото е обикновен математически неграмотен човек... винаги други са му вършели работата.

Малко топология, малко физика и астромомия, малко философия - рецепта, която ще ни разкрие основни свойства на пространството като рекурсивност и безкрайност. А, да не забравя - да променим операции умножение и деление с нула, сегашното статукво си е чиста заблуда. Инфо-обмен с извънземни е следващата рецепта за прогрес на човечеството.

елементарната грешка се допуска пак и пак и пак. една задача когато я решаваш с грешна теорема отговора винаги ще е грешен колкото и да си мислиш че си я решил правилно. Айнщайн е решил задачата грешно и всички които ползват грешната теорема на относителността ще получат същия 100% грешен отговор.

За пръв път чувам Айнщайн да е определял скорост на разширение на Вселената или галактиките. Това го открива Хъбъл. Той открива "червеното изместване" в спектъра на светлината на галактиките. От там се прави извода, че се отдалечават.

Да ама, признай, "Айнщайн" звучи много по-яко от "Хъбл"... Пък ако трябва да сме искрени, той Айнщайн даже се опитал да прикрие възможността уравненията му да "се разширяват" и после се късал от яд, че НЕ "предсказал" и това явление, когато било "открито"... Абе, щом нещо е "открито" в САЩ, НЕ МИ ГО ХВАЛИ!!! Ако не си умен, след години (ако ни има) ще разбереш, защо.

Всъщност Айнщайн е предрекъл, че вселената се разширява. Помолил астрономи да потвърдят и те категорично отричат. След около 10 години се потвърждава разширяването и Айнщайн открито заявява, че най - голямата грешка в живота му е била, че астрономите са го убедили, че не е прав.

Ако се "разбягва" с такава скорост, ние трябваше да сме се откъснали или поне отдалечили от слънцето и да сме отдавна на друго място, а планетите да са напуснали слънчевата система.

Галактиките се разбягват, между слънцата и планетите има гравитация - те няма как да се разбягатт

Евклид, който ще измери точното разположение на 50 млн. галактики на 10 млрд. светлинни години от Земята. Къде са привържениците на тезата, че няма извънземен живот. Някак не ми се връзва 50млн галактики и прилежащите им планети и да няма живот на нито една.

И аз това се чудя. Наред с глупостите, че няма как да има скорост по-голяма от тази на светлината, щото видиш ли нашите познания не го позволявали.

Хаха, ама тия "галактики" - сам четеш - са жива "тъмна материя", демек ако има извънземни, то ще да е бой на негри в тъмна нощ :) Сега сериозно - според науката - ако има извънземни и са на тия ПОНЕ 10 млрд. св. г., а науката днес в значителна степен е Айнщайновско богословие и теология, според която религия няма по-бързо от светлината... накратко - според науката няма никакъв шанс за комуникация между две цивилизации, поради естествените срокове на съществуване, например много преди наше радиосъобщение да стигне до тях, слънцето ни ще угасне, а то съобщението ни я ще е погълнато от прах/тъмна материя/черна дупка или изобщо там некоя дупка, ще се разтегли с вселената или ... абе и кога ще се върне... А иначе има и Холивуд, и нелепа "научна" фантастика... ама как се присмивате на децата, че вярват в дедо Коледа пък "учените" верват в бръщолевиците на дедо Фантасмагор... Абе, да живей Айнищайни, Дръви-Дарвин и други политкоректни религии Хахаха

Виждам че много знаеш за Айнщайн и като цяло за космологията и физиката, но май само от ненаучните статии в дир.бг. Първо теорията за скоростта на светлината е основополагаща за 90% от технологийте които ползваш, спътници, ядрена енергия, един куп доказателства в сферата на физиката и космологията. Второ самият Айнщайн твърди че изкривяването на пространството е възможност (самото гравитационно поле е такова), това води както се досещаш до много нови възможности за пътуване, просто още знанието и познанието на хората не е достигнало дотам. Може би след още 80-100 години, колкото са се минали до сега от предположенията и теориите на Айнщай хората ще продължат да ги доказват и използват за бъдещи хипотези и технологии. Така че задръж си негативизма за гениалните физици и го насочи към ползотворна посока, например към това да си напишеш домашното или да поработиш.

Диви глупости :)