Коментари - Милиарди обитаеми планети в Млечния път? | IT.dir.bg
назад

Милиарди обитаеми планети в Млечния път?

Милиарди предполагаемо обитаеми планети обикалят бледите червени звезди на Млечния път, показва ново изследване, съобщи Space.com, цитиран от "Класа".

Обратно в новината

Коментари - Милиарди обитаеми планети в Млечния път? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

" В такъв случай радиацията или ултравиолетовото лъчение могат да навредят на развитието на живот на тях, смятат учените. " А може би точно радиацията е спомогнала за развитието на живота. Щот има разлика от радиация до радиация. Общото е че са смъртоносни в големи количества. Но в правилни пропорции всичко е полезно.

"Обитаеми" не значи населени. То и аз имам възможност да преспя с хиляди холивудски актриси, ама не съм спал с нито една! И май като гледам - нема и да спя.

Знаех си, че IPv6 ще се окаже недостатъчен за всички :)

от некомпетентност цитирам Предвид, че червените джуджета са толкова често срещани има около 160 милиарда от тях в Млечния път, това води до смайващия резултат, че има десетки милиарди такива планети само в нашата Галактика. А бе хора земята се намира в слънчевата сиситема, която е в Млечния път....

... наясно сме ... какво искаш да кажеш? този споменава, че имало "n" на брой червени джуджета в нашата галактика (Млечния път), което пък значи, че има "y" обитаеми планети .. какво не разбра?

Ех ,ако беше Алкохолна пътека....

искам съвсем сериозно да ви уведомя, че ние съществуваме и отдавна сме сред вас (поне нашият вид, а вероятно и други); доста по-развити сме и се стремим да анализираме земните видове и тяхното поведение (вкл. човека); доколкото съм забелязъл и вие правите същото, но на по-примитивно ниво - с опитни мишки; веднага бързам да ви успокоя, че екпериментът ни няма да приключи във вашето съвремие и вашето поколение няма де е последното преди екстерминацията, така че живейте си живота спокойно все едно ни няма :)

Супер , ела да пием по едно :)

Blake

Само малоумен може да мисли , че измежду милиардите и милиарди звезди и техните планети, Земята е нещо уникално и няма друго нещо подобно на нея. Просто няма начин да е така!

Може и да има,но е малко съмнително....

И кое му е съмнителното? Вероятността да има живот на други планети е 100%. Това обаче няма нищо общо с вероятността да ни посещават извънземни! :)

Кат е 100%, що досега не са открили нито едно доказателство?

Само тъпак може да се смее на възможноста да има живот другаде освен на Земята.

Льольо, ти смяташ ли, че във Вселената има място за съществуването само на жалък вид паразити, известен като Човек?

Не е нужно да са разумни колкото нас или повече за да се каже, че имат разумен живот. Делфини, косатки маймуни и те са хора :) демек разумни.

А ти от кои точно вид на жалките човешки паразити си: Влечуго или подскачащо на един крак с патерица. Може и покрай тебе нов вид да открием - приличащо на човек но без мозък. Само дано мозъка ди да не е взет а така да си се родил, тогава ще е сигурно че сме открили нов вид.

Льольо - а аз кво съм написал бре? Я първо вземи да четеш, тогаз коментирай.

Ами да, даже Орион-Тур предлагат двудневна екскурзия за Великденските празници, с NONAME планета, името се съобщава 2 дена преди полета.