Коментари - Google ще покорява космоса | IT.dir.bg
назад

Google ще покорява космоса

Генералният директор на Google Лари Пейдж и председателят на Съвета на директорите на компанията Ерик Шмид съвместно с режисьора на "Аватар" Джеймс Камерън и други инвеститори ще участват в проект за усвояване на космоса и изследване на природните ресурси на Земята, предаде Ройтерс, цитирана от БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Google ще покорява космоса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гугъл са плагиати и нещастници

факт. Странно е, как не отразиха процеса на Оракъл срещу Гугъл, където 'бедното дете' отляво мрънка как не е чел предупрежденията, че трябва да си купят лицензи за Джава. Защото, малко юзери осъзнават: "Андроид" се е изхрачил върху ГНУ и на гроба му е втъкнал крадена Джава. Това му е общото с Линукс.

Това е изключително опасно. Едни от най-големите катаклизми от историята на Земята се предполага, че са се случвали заради сблъсък с астероиди. Дори и много малки от тях могат да предизвикат огромни поражения. А за съжаление не могат да бъдат видяни достатъчно рано, за да се реагира навреме. А и нямаме технологията за това. По-скоро трябва да се работи за подготовка за предпазване. Дори и да успеят за вземат 500тона желязо от един астероид - това няма ли да е най-скъпото възможно желязо на света? Или се очаква там да намерят 500т диаманти? Парите са си техни, но ако объркат траекторията на някой обект може всички да пострадаме.

Не че нещо, но астероида за който говориш е бил с размерите на Ню Йорк, а не малко астероидче като тези за които говорят в статията. Освен това ние имаме много добра система за предупреждение в случай на наближаващ астероид. Системата се казва Спейсгард, управлява се от частна фондация и към нея участва и WGNEO(която е аналогична програма на НАСА). Това че желязото идва от космоса не значи че ще е скъпо. Ако се добива чрез автоматизиран процес ще струва жълти стотинки. Имай в предвид че сега за да добиваш желязо трябва да плащаш за земята, за да отговаряш на природните регулации, данъци, заплати и осигуровки на миньорите, и др. Както се вижда според НАСА цялото нещо ще струва не повече от $3-4 милярда. Това може и да ти се виждат като много пари но за компании като Майкрософт, Амазон и Гугъл са пари за закуска. Шанса да объркат траекторията е мизерен, пък и дори и да се случи ние ще разполагаме с няколко предимства пред динозаврите: - Ще знаем че идва астероид - Ще знаем за параметрите му - Имаме много ядрени бомби които така или иначе не се ползват