Коментари - Орбитата на МКС бе повдигната с близо 2,5 км | IT.dir.bg
назад

Орбитата на МКС бе повдигната с близо 2,5 км

Руският Център за управление на полетите (ЦУП) извърши планирана корекция на орбитата на МКС, за да се създадат благоприятни условия за кацане на пилотирания кораб "Союз", както и за скачване на станцията със следващия кораб "Союз", предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Орбитата на МКС бе повдигната с близо 2,5 км | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно ми е какво се пишеше, когато точно двигателя на Фобус грунд не запали за до изведе от земна орбита и американците се спукаха да си избиват комплексите, че руснаците са некадърни. Сега руските кораби снабдяват тяхната станция и и корегират орбитата с руски двигатели. Явно е че онезо злобни американчета счупиха фобус грунд, че май им запари по дупето, какво ще следва след това.

Маневрата бе извършена в автоматичен режим с помощта на двата двигателя на европейския товарен космически кораб ATV-3 ("Едоардо Амалди") Какно вижда в малоумието си допуснал две грешки в случая 1. Този кораб е снабдителен и не е руски 2. С неговите двигатели е коригирана орбитата. Самата станция "звезда" също има двигатели и те заедно с тези на Руския вече прогрес САМО СА ДЪРЖАЛИ ОРИЕНТАЦИЯТА НА СТАНЦИЯТА в пространството, а преместването е станол с двигателите на ATV-3. А съвсем наскоро частна американска компания скачи с МКС модулът с най голям полезен товарен обем. Така че комплексите са в такива малоумници като тебе.

Очаквам новина, как самолетоносача Рейгън се обръща по-посока на вятъра за да няма проблеми с изстрелването на самолети. И също така как зареждат охладителната система на някой танк, че да не прегрее. И други такива особено важни новини. МКС запалили двигателите и се вдигнали на цели 2.4 км ??? Абе откога рутинни процедури заслужават да влизат в новините бре.

Все някой голям специалист ще се изкаже. При маневрите в космоса все още няма рутина, за твое сведение.

Само си представям, че космонавтите не са били предупредени за включването на двигателите и промяната на орбитата !!!