Коментари - Всяко 3-то приложение за Android крие заплаха | IT.dir.bg
назад

Всяко 3-то приложение за Android крие заплаха

Над 30% от приложенията за платформата Android на Google съдържат зловреден код, който представлява заплаха за притежателите на мобилни устройства, твърди проучване на Бритиш Телеком, данни от което публикува ЕЕ Times.

Обратно в новината

Коментари - Всяко 3-то приложение за Android крие заплаха | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално. Евтинкото копие винаги излиза през носа накрая. Ама нали е с Хандроид, хехех. :)

ами iOS какво е бе абдал? орязано и осакатено копие на свододна система - BSD.

iOS е OS X с премахнат мултитаскинг. В същност, като се замислиш хич не е зле за 12 годишна OS. Apple сменят картинките и хардуера и го продават вече толкова години, а народа си мисли, че купува нещо ново и модерно :-) Жалко, че не успяха да се популяризират достатъчно, защото работят само на Apple хардуер. За съжаление това е съдбата на затворените (и скъпи) продукти...

Чети бе, абдал, вместо да се излагаш, чети wikipedia поне, познанието е свободно и безплатно, само малко усилие трябва да положите, за да прочетете че Андроид се разработва от 2003-та от Android, Inc, а iOS (даже и името е под лиценз от Циско) излиза през 2007......

Лошо е да четеш между редовете за Cisco. в Wikipedia пише единствено че Cisco са имали продукт кръстен IOS и за това от Apple са сменили името. Невежеството е блаженство ;)

IOS е на СИСКО, но е за рутери, не за настолни и мобилни машини. Объркваш се по имената. iOS е на ЕПЪЛ и е за последните. В Уикипедия пише: 1."This article is about Apple's mobile/tablet OS. For Cisco Systems' router/switch OS, see Cisco IOS. For other uses, see IOS (disambiguation)." 2.iOS (previously iPhone OS) is a mobile operating system developed and distributed by Apple Inc." 3. "This article is about Cisco Systems' router/switch OS. For other uses, see IOS (disambiguation)." 4. "Cisco IOS (originally Internetwork Operating System) is software used on most Cisco Systems routers and current Cisco network switches. (Earlier switches ran CatOS.) IOS is a package of routing, switching, internetworking and telecommunications functions integrated into a multitasking operating system." Оставям ви на размислите ви :)

Поредната прчина да се ползва iOS - явно андроидците като са крали от нея не са успели да копират на 100 % всичко ! Или вероятно андроидните зомбита сега ще обвинят Apple за некадърността на платформата им ? Ми виновни са от Apple като се замисля - защо съдадоха такъв добър смартфон като iphone и прекрасна система, която патентоваха и не могат да им я откраднат ха ха ? Успех на андроидците в борбата с вирусите, кражбата на пароли и акаунти, с ъпдейтите и другите "приятни" моменти от живота на андроид user-а ! Ползвателите на iOS не ви разбират проблемите, но ви съчувстват от сърце !

Леле къф комлексар...

коку

Нормално е една отворена система да бъде по-уязвима от една затворена. Я се замисли кое е по-уязвимо - стъклен дом с врати и прозорци или бетонен куб. Естествено е в бетонния куб да си по-защитен, ама като не можеш да излезеш или да видиш слънчева светлина, за какво ти е такава сигурност? iPhone-a е толкова затворена концепция, че се чудя как изобщо са позволили да се сваля и инсталира каквото и да е. Въпрос на време е да ги изгърбят и тях, по схемата по която бяха направили ботнет-а от макове. iPhonе-истите трябва да се чувстват диви късметлии, че писачите на вируси не смятат платформата за достатъчно перспективна, за да се занимават с нея.

Morfius

Пишат пишат... Всеки някога допуска грешка, независимо колко е ситно ситото за допускане на приложения до един магазин за софтуер. Точно това се случи с App Store през изминалите дни. В магазина за приложения на iOS се появи руско приложение под името Find and Call, което се оказало троянски кон, който копира всички номера от телефона, изпраща ги до централен сървър и от там те започват да получават спам съобщения. От Apple вече са свалили приложението от App Store заради нарушаване условията за ползване на услугата, но въпросът как то се е промъкнало през строгия контрол на компанията ще продължи да ни занимава. От Kaspersky напомнят, че версия на Find and Call е имало и в Google Play Store, така че най-добре внимавайте, когато инсталирате приложения, които изглеждат подозрително или не е ясно какво точно правят.

tonio

Хахаха iOS била на Ейпъл :) Я иди и виж от кого са копирали Ейпъл, за да си направят сегашната операционна система :) Да не говорим, че наскоро около половин милион потребители на Mac OS X се оказаха заразени с нещо, което за сега не се знае каква му е била вредата :)

Morfius

Ха ха ха ... иОС и Андроид са на юникс база, просто гризаните ябълки са заключили достъпа, докато в Андроид приложението казва какво ниво на достъп иска и ако ти изнася. Ама лузърите не четат, а после пищят :) Пък и ябълките скоро махаха от стора си вирус... заключването не спасява особено, когато някой е изпързалял заключващия.

коку

Извинявай, забравих да ти благодаря за съчувствието, ама хич не усещам да имам нужда от него...

Преди да почнеш за кражбите, първо вземи прочети малко история. Не е много.

Ае ти си май същия ония идиот, дет кат хакнаха интернет форума посветен на Андроид се изцепи, че за това била виновна самата операционна система Андроид.

Мухахахахаха, вЕрно ли е имало такъв идиот? Абе много им бърка в здравето на епъл "феновете" тоя Андроид....