Коментари - Apple: Samsung копира iPhone от самото начало | IT.dir.bg
назад

Apple: Samsung копира iPhone от самото начало

В Калифорния започна процесът на Apple срещу Samsung. Американският технологичен гигант съди южнокорейската компания с обвинението, че последната е копирала iPhone.

Обратно в новината

Коментари - Apple: Samsung копира iPhone от самото начало | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И как по-точно е "започнал да копира iPhone още от публичното му представяне през януари 2007", като из всичките модели на Самсунг за 2007 и 2008, нито един не наподобява дори отдалече айфоня?

На всички които следат пазара им е ясно че Епъл малко по малко умират...затова са ти постоянни дела и съдения - трудно им е да признаят че отдавна не са Номер 1 и никога повече няма да бъдат....

Аве вие всички дето сте комплексирани неползватели на Apple продукти можете да отидете да се гръмнете. Аpple са измислили всичко на този свят - Първото PC - Apple, Първия монитор - Apple, Първото USB - Apple, първия принтер - Apple, първия скенер - Apple, първия модем - Apple, Първия чип - Apple, Първия автомобил - Apple,първия електромотор - Apple,първия телефон - Apple,първия телевизор - Apple, Първото колело - Apple, Първия, който е запалил огън - АЗ. Какво се дракате не разбирам

Егати комплексираната лузърщина хвърчи наоколо. Гризаните ябълки добре ви зомбират :))) Таблети например като дизайн и идея се мяркат в Стар Трек ТНГ и Една одисея в космоса (десетилетия преди да се сетят ябълките за такива устройства).

епъл не съдят китайците, които произвеждат евтини копия мепъл , например, а тръгнали срещу самсунг. егати и наглите американци.

Нека пък да копират. Да има конкуренция и да падат цените. Какво е това нещо! Iphone, дъра бъра, луди пари струва. galaxy s2 е много по-добро и струва много по-малко

какъв "iPHONE" искате,оригинален Китайски или Китайски :).Мисля че това е достатъчно :)

От коментарите тук може ясно да се види омразата на бай Ганьо към хората, които притежават по-добрите във всяко едно отношение продукти на Епъл. Съжалявам, бай Ганьо, но с такова мислене ще си останеш прост.

-L-

Пази боже сляпо да прогледне! То такова само iphone ще забележи!

Прав си, че е един от най-добрите продукти на Епъл, но определено не е най-добрия продукт на пазара и това предстои да го видиш. Същият този пазар ще ти покаже кой продукт е конкурентен и точно това плаши Епъл. Ако не са фалшивите им патенти, нещата шяха да са отишли много напред. Google за пореден път ще обърнат всичко надолу с главата. Първо го направиха с търсачката, после с пощата, след това с фотоалбумите. Сега е ред на мобилните телефони и да си призная, справят се повече от прилично. Android-а за трите му години съществуване и 4-те издадени версии вече задминава 12 годишния iOS, базиран на OS с 10 версии.

Например повечето хора казват, че Apple са добри, но отхвърлят идеята, че са открили топлата вода. Също така се възмущават от изкривяването на най-прости факти. Изкривяване, което май идва от притежатели на ябълкофони. Аз смартфон нямам, но много добре знам кой започна ерата на смартфоните в САЩ (в Европа е друг). Ми не бяха Apple, а RIM (производителя на BlackBerry).

Що ли пък изобщо не ми трябва смартфон ??

Ябълката няма шанс. Даже и това, че делото е в САЩ няма да им е от полза!

Apple произвеждат за снобари и фукльовци, а Samsung за нормални хора.

Ще стане така ,че двама се карат,третия печели.Iphone вече стигна пика си ,новия ще бъде разочарование.Samsung по принцип са си ширпотеба,тяхната политика е ниски цени,по евтини материали но никакви иновации,всичко се взема наготово.Мисля.че Sony,ще си върнат лидерските позиции.

SONY изпуснаха питомното... сега е друг третия играч :)

Samsung - никакви иновации? В софтуера може би, но в хардуера (осебенно екраните) е бъкано - не си запознат нещо май

Сони са толкова назад, че дори нямат шанс да се доближат до Samsung. Те правят (или правеха дълго време) същата грешка, която правят Епъл - затворени системи. Една от най-големите грешки беше т.нар. Memory Stick и затворения му стандарт. Да, устройствата работеха с еднаква скорост и без проблеми с всички карти, покриващи определено ниво на Memory Stick спецификацията, но цената им отблъсна много от клиентите. Същата грешка повториха и Olympus. Canon, Nikon, Panasonic стъпиха на MMC/SD и техните продукти станаха (или останаха) масови, защото имаше евтин източник на карти, както и добра съвместимост между различни устройства.

извиняваи но за канон и никон ква им е грешката с mmc/sd не знам някоя друга марка професионални фото апарати да е по добра

Apple май забравят откъде идват - от нулата в мобилните технологии - нима те не копираха в началото сума ти неща от лидерите на пазара тогава. Apple не може да понася сериозна конкуренция , особено когато започват да губят в тази конкурентна среда. От няколко години нямат никакви иновации в iPhone-a и не се знае дали и в 5-цата ще има. Не може да им се отрече че катализираха огромно развитие в мобилните технологии , но това някак си остава в миналото вече ,защото нищо ново не виждаме освен агресивен маркетинг

Ще има иновациии ще имаааааааа. По-малък конектор ХАХАХаахах

jizast

Не знам какво създават Епъл, но знам, че преди да се появи първия iPhone света на мобилните телефони изглеждаше един, след появата му мобилната индустрия е различна.

Да, сигурно е така... Малко хора имаха тогава MP3 player с телефон, защото първия iPhone беше точно това - iPod с наврян вътре GSM модул... А това, че плодчетата не са производители на телефони се видя като си пуснаха телефона с кривата антена, която после "оправяха" с подходящо калъфче.

И какво точно 'създават' Епъл? Може би са изобретили телефона, или персоналните компютри, ... или потребителския интерфейс с мишка? Не отричам за качествата на Епъл като компания да създават мода и тенденции, или продукти които да са готини, но определено не точно те са иноваторите от гледна точка на хардуер/устройства.

Създават промишлен дизайн и не само него. За такова нещо чувал ли си? Или смяташ, че като се измисли някаква най-обща идея всичко останало е очевидно?

Какво точно създават Apple ли питаш - еми аз се сещам за тях като създателите на РС-тата, на мишките, на лаптопите, на мониторите, на USB, на собствената си ОС Mac OS, на собствената ОС за телефони iOS, на ipod, на ipad, на iphone и много други неща ! А какво точно създава самсунг, след като копира от Apple iphone с купува от Google ОС android ? Нали създават - защо не си направят сами ОС или собствен дизайн ? Затрудних ли те ? Еми затова нямаш iphone - обичаш евтините копия ! Но не задавай малоумни въпроси какво създава Apple - защото ставаш смешен !

Минало незабравимо - от поне 7-8 години насам нищо ново не са измислили Епъл освен маркетинг, докато Самсунг поне в областа на дисплейте имат нон стоп нови разработки. Отделно всеки взаимства, даже и Епъл. Малко се престарават вече станаха смешни.

БРЦК

Я пак ? Мишката - Да ама не! ПЦ тата - Смеех! Мониторите - да бе да - телевизори има много преди Джобс!

Вземи почети малко, преди да пишеш. Преди Apple има няколко различни фирми които произвеждат и продават PC( Micral N и Commodore PET например). Apple II e взаимставан от Xerox Alto (Джобс и Возняк са били на стаж в Xerox PARC от където са "взаимствали" идеите си за PC, за графичения интерейс и за мишката...)

"РС-тата, на мишките, на лаптопите, на мониторите, на USB" ... глупост до глупост :) -- - PC-тата - първото масово PC е дело на HP. - Мишката и графичния интерфейс са изобретени от Xerox и по-късно откраднати и от Епъл, и от Майкрософт. - лаптопите - Изобретени пак от XEROX и масово въведени от IBM по-късно. - Мониторите - изобретени в DuMont Laboratories. - USB e дело на компанията Intel. Когато не знаете нещо, моля четете преди да пишете. Напълнихте Интернет с глупостите си !!!

Кое са създали бе...ти не си добре...създали са модни хипстъри като теб, дето не знаят грам история: USB: A group of seven companies began development on USB in 1994: Compaq, DEC, IBM, Intel, Microsoft, NEC and Nortel. Laptop: The IBM 5100, the first commercially available portable computer, appeared in September 1975, and was based on the SCAMP prototype. PC: The Programma 101 was the first commercial "desktop computer".[1][2] Produced by Italian manufacturer Olivetti, it was launched at the 1964 New York World's Fair, volume production started in 1965 Monitor: Нито Apple ги е имало, даже Steve Jobs не е бил роден когато са създадени първите монитори.... "визионерът" Джобс нищо не е създал...само е впрягал в модата - да срещу купчина пари и маркетинг да си мислиш, че си технологично напред...да ама не

Първото PС е представено от НР през 1970-та. Първия лаптоп е представен от IBM през 1973-та. Първия USB порт e произведен от Intel и представен през 1996. А сега да те питам отново "какво точно са изобретили Apple?" Или всъщност да нет е питам щото е ясно че си неграмотен комплексар дето тати му е купил един Iphone и вече се мисли за господар на света... аман от селяни

А пропуснах че Telefunken са измислили мишката

Я да видим, какво НЕ са създали Apple? Първото масово продавано PC е Commodore PET, от януари 1977-ма. Apple I е само chip-kit от който човек може да си направи компютър, но НЕ Е PC. Съвременната мишка е изобретена в лабораториите на Xerox през 1967-ма и е произвеждана и използвана МАСОВО от тях, а след това и от IBM. Apple се включват в играта едва през 1985-та с ADB - дотогава те ползват серийни мишки от други производители. Първата концепция на лаптоп е предложена от Xerox, през 1968-ма, първият реално работещ преносим компютър е на IBM от 1975-та, първият истински лаптоп е Epson HX-20 от 1981-ва, пърият лаптоп на Apple - Mac Portable е от 1989-та. Дисплеите са въведени първо за компютрите Univac, а за домашна употреба от Tandy, в модела TSR-80 от 1977-ма. Първите компютри на Apple с отделен монитор (а не телевизор) са Mac-овете от 1984-та. USB! Ха-ха-ха! - Apple ИЗРИЧНО ОТКАЗВАТ да участват в разработката на USB. Групата, която се заема с това е от инженери на Intel, Compaq, Microsoft, NEC, DEC, IBM и Nortel. През това време Apple разработват FireWire, който така и не добива масовост.

Ябълката (Apple) била създала мишките (компютърни), лаптопите (първи са Toshiba и след тях IBM), USB ( създателя му и до сега работи в Intel), и мониторите (даже не е и смешно). А колкото до тяхната ОС - успешно се отказаха от оригинала и минаха на Unix-базирана. Т.е. в основата си не е тяхна разработка. А при най-първото им серийно творение и M$ са се намесили в софта. И да не забравим че първия им телефон отвътре беше изцяло корейски (познай фирмата). Ааа да технологията на екрана е взета от немски инженери ползващи тайванско производство. А на последните им устройства процесорите уж са техни ама купиха фирмата разработчик и отделно ползват чужди фабрики (май Самсунг а). При екраните пък се сменят LG и Samsung. Е ами то какво остана - дизйна и частично софтуера са тяхни. Ще си призная в тези две неща са добри, но не са единствени. Нито първопроходци.

А какво създават Samsung? ВСЯКАКВА потребителска електроника. Самолети. Кораби. Военна технология. Да продължа ли?

Айде да се включа и аз, понеже никой не писа за iOS-а, който в същност е OS X, лишен от мултитаскинг и разни други неща, за да е възможно да работи на портативни устройства сравнително добре. Това е една 12 годишна OS, без съществени подобрения поне в последните 5 от тях. Относно първообраза и - OS X вземи прочети в Wikipedia, от какво точно е сглобена, че няма да ми стигне мястото тук. Да, има нещо от Епъл вътре, но по същата схема Samsung направиха Bada.

Вий, не познавате ли Юзеирчо, че го нападате така! Това келеме обикаля навред темите из дир-а и дразни всички с малоумните си изказвания и становища по всевъзможни въпроси. Просто като му видите ника, не си правете труда да го репликирате!

Е, а добрутро! А, дано ги осъдят най-накрая ефективно жълтурите. Успех на Епъл и всички, които създават нещо.

Ако епъл спре своите продукти това ще мине почти незабелязано, но ако Самсунг спре продуктите си ще се усети доста

Както и да се гледат нещата, Епъл май имат основание. Самсунг може да са гигант, но това не пречи да се копира.

Мдаа Apple са измислили телефона, топлата вода и електричеството. И съвсем случайно печелят дела само в USA, с тяхната прекрасна съдебна и патентна система ...

и то дела от типа "мърдане на пръсти по някаква логика" или "само нашият телефон и таблет може да е правоъгълен". смешници.