Коментари - Защо iPhone 5 няма NFC и безжично зареждане | IT.dir.bg
назад

Защо iPhone 5 няма NFC и безжично зареждане

Новият iPhone дойде без технология NFC и безжично зарядно. Маркетинговият директор на Apple Фил Шилър обясни отсъствието на тези технологии в интервю за All Things Digital.

Обратно в новината

Коментари - Защо iPhone 5 няма NFC и безжично зареждане | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Формата на iPhone винаги ми е напомняла вафла. Сори, фенчета, ама дизайна яко куца. Нововъведения - 0, a при Android нещата се променят постоянно. Епъл са обречени. При смартфоните и таблетите нямат никаква бъдеще.

John Doe

Не мога да се съглася с този коментар. Ще започна с това, че съм фен на Android и сега съм със Samsung Galaxy S III, а преди това с HTC Desire HD. Не мога да се съглася, че дизайна на Apple не е хубав. Напротив ... съжалявам, че Android производителите не могат толкова изящен дизайн. Иначе откъм OS възможности iOS изостават, въпреки че игрите при тях са по-популярни. Мисля, че и изказването за iPad е повече от пресилено. Имал ли си възможност да работиш едновременно с iPad и някой друг Android таблет? Разликата е от земята до небето. iPhone може и да изостава, но iPad още е на светлинни години пред конкуренцията. Жалко, че Microsoft така се излагат и не могат да стъпят и те здраво.

JsT

Все в един момент трябваше да дойде момента в който да се продължи напред - т.е. нов конектор. Дали трябваше да ползват microUSB това е отделен въпрос. За NFC - причините които изтъкват са смешни, просто не желаят да кажат, че при избора на радио чипа е трябвало да направят компромис и са решили да се лишат от NFC а не, че е безсмислена технология. Друг е въпроса, че с малко въображение може да се използва и BT.

Да де, трябваше нов конектор, ама поне да беше нещо стандартно. Сега човек трябва или да си смени цялата периферия, дето си я е накупил и за в къщи. и за в колата, и за в офиса... Или пък да разнася постоянно адаптер и да повтаря колко велики са ябълките. Преди беше калъфче, а сега адаптер. И това е още преди да е влязъл в употреба.

За безжичното са 101% прави.

gigantus

Абе, не е точно така - всичко започва с една малка крачка. Сега е това, ама след 5 години кой знае накъде ще се развие технолгията...

Тоест те ни казват как да живеем и какво да ползваме? Ако има нещо което хората мразят е точно това - по този път няма да стигнат далеч

Оо, ще стигнат доста далеч дори! Защото 99% от хората са всъщност овце и подсъзнателно искат да бъдат стригани и издоявани редовно. Ето как от едно голо реноме и добър външен дизайн се създава религия и овцете скачат да купуват...

Iphone са винаги 1 стъпка назад. Първия и втория не поддържаха 3G, следващия не поддържаше 4G и други неща, сега не поддържа NFC и безжично зареждане... Важното е че това е телефонът за хората без изисквания и за това печелят.

Усещаш ли как ще се нахвърлят "фанатиците на червивата ябълка"? Можем да сравняваме различните апарати.Те не могат.Мъка...

не е нужно да си фанатик, за да не ти харесва безжичното зареждане. нужно е да си фанатик на всяка модна изгъзица, за да го приемаш без сериозно замисляне 1) като ефективност и 2) като безопасност.

Безумни извинения за лансирането на стара технология.Нямам в предвид функциите,а зареждането.След няколко години тази технология ще влезе в нашите домове.Който разбрал-разбрал.

Да те светна какво ще стане след години когато хората вземат да се замислят до какво водят WiFi рутерите, безжичните клавиатури и мишки, безжичните зарядни и т.н. Защото може би всяко едно от тези неща е безвредно, ама събрани накуп ... Аз примерно хващам от хола си без проблем към 15-20 АП-та. Ще стане като с цигарите. За любителите на подобни неща ще има една стаичка на летището с вход 30 лева и там ще могат да си зареждат на воля.