Коментари - Колко струват компонентите в iPhone 5 | IT.dir.bg
назад

Колко струват компонентите в iPhone 5

Специалисти от компанията UBM TechInsights изчислиха стойността на компонентите, от които е направен iPhone 5, преди още смартфонът да е излязъл на пазара. Твърди се, че само те струват 167,5 долара, което е с 55,5 долара повече спрямо компонентите на iPhone 4 и с 35 долара повече спрямо iPhone 4S със същия обем памет.

Обратно в новината

Коментари - Колко струват компонентите в iPhone 5 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те щото останалите компании на загуба работят и в апаратите им има по-скъп харудер. Няма много смисъл от подобна статия и сметки.

Уважавам хора, които могат да произведат нещо и да успеят да го продадат на десеторна цена - това просто е изкуство. Друг е въпросът, че не уважавам хора, които нямат правилна преценка за стойността на нещата и са готови да платят десеторно :)

Ами драги Пешо, като не ги уважаваш, какво правиш в Интернет? Назови друго устройство, което може да ти даде такава свобода и лекота на работа с всякакви приложения, интеграция с настолен компютър и пълна синхронизация на документи, други файлове, контакти и каледнар с ангажименти? Или за теб тези неща са чужди? Вероятно си безделник или работиш едно и също в продължение на 20 години. Цената се определя не само от компонентите на нещо, те са по-малката част. Цената на всеки продукт се определя от ноу-хауто, което е вложено, от идеите, които са използвани и от софтуера, който също така управлява този хардуеър. Имаме десетки примери на телефони със сходен хардуеър, но с в пъти по-лош софтуеър. Това, че операционната система е на Епъл, не значи че тя не струва нищо. Хората в нормалния свят плащат за качество, а качеството струва пари.

На въпросът ти - Galaxy S3, и много други... Това, което си написал е пълна глупост, понеже около 20 модела могат поне колкото iphone, но като изключим факта, че не си окован до ограничената функционалност, която apple налагат. И не говоря само за flash, не говоря за това, че не можеш да си сложиш рингтон от която си харесаш песен в телефона или изобщо глупавия начин за качване на лично съдържание в собствения ти телефон... За това, си помисли какво има Galaxy S3 например, което iphone го няма и ще намериш правилния отговор.

Всъщност ОС на Епъл, не е на Епъл.

$167.5 цена на компонентите , $650 крайна цена , брех да ги ожалиш . Ок , да речем , че софтуерът струва $100 , и сглобяването още $15 , цената би станала $282.5 , ма те малко печелят , само някакви си 367.5 . Това са просто някакви предполагаеми цифри , но крайната поне е ясна 650 . Цената от $199 е все пак цена с договор , така че кой какво спонсорира там си е работа на операторите и сключващите договор .

Къв софтуер ? Софтуера си е техен ... Те си го разработват

И си мислиш че разработването на софтуер се извършва безплатно?! аф: Добави разходи за реклама, транспорт, опаковане, данъци и т.н. Но въпреки това си мисля че им остават минимумн $100 за закуска.

Ми да де , нали затова реват за патенти , разработват си го(програмистите им ) и трябва да си получат заплатите и премиите . Хайде , да речем че и още 100 отиват за инженерите разработили телефона . Интересна ми е цялата производствена цена на един телефон ( както каза Fsdfc разходи за реклами транспорт и бла бла ) и да видим каква е печалбата .

Софтуера го надценявате. Всеки продаден телефон му добави 10$ и имаш спонсориране на целия развоен процес по развитието на софтуера. Тук не говорим за това дали се ценят авторските права или интелектуалния труд. Тук говорим за печалбата на предприемача над разходите за развойна дейност, ОС, сглобяване в Китай, материали и разбира се маркетинг. Когато тази печалба е 90 милиарда, кой според теб я е платил :) Не, не ми отговаряй (реторичен е въпросът).

Ми айде де! Вземи направи и ти един телефон и го продавай, пък няма да ти правим сметка колко са ти разходите и какви печелби ще генерираш! Само в чуждата копанка гледате, а вкъщи и прахосмукачка не пускате сигурно.

"Софтуерът струва"... А разработката броиш ли я колко струва? 50 човека със средно 10 хил $ заплата за N месеца, заедно с още X човека обслужващи и т.н.

Явно не си прочел и другия ми пост