Коментари - Аpple: Лилавите снимки на iPhone 5 са нормални | IT.dir.bg
назад

Аpple: Лилавите снимки на iPhone 5 са нормални

Наскоро някои от първите притежатели на iPhone 5 започнаха да се оплакват от необичайни виолетови или розови петна, които се появяваха в снимките, когато извън кадър има силен източник на светлина. Според Apple няма нищо необичайно и това е в реда на нещата.

Обратно в новината

Коментари - Аpple: Лилавите снимки на iPhone 5 са нормални | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аре стига злобейте е.. като не ви харесва не го купувайте. Телефона не струва 2к + кви са тея глупости. Има даже и сравнение, вижте на ква цена излиза iPhone в САЩ и примерно SGSIII. Tва, че в България търговците ни дерат кожите не означава, че телефона струва толкова. Като не ви е изгодно просто не си го купувате. Като не ми харесва даден телефон на Самсунг дето бълват по 100 модела на година не ходя из форумите и тек сайтовете да плюя. Мизерници И не мога да разбера тука в случая картите кво общо имат с лилавите петна на снимките на iphone 5. Явно писалият статията целенасочено се стреми да изтъкне колко недостатъци има телефона. Колкото и да си говорим продажбите говорят!!!

Продажбите говорят?!? Продажбите са индикатор, че телефонът е добре рекламиран и толкова. Ако имаше каквато и да било индикация, че iP5 ще има проблеми с картите, камерата, покритието на корпуса, подстветката и работата на софт-клавиатурата в няко приложения, ПРЕДИ да започнат предварителните продажби, нещата щяха да стоят съвсем по друг начин. Сега обаче на купилите телефона им се обяснява, че всичко това било нещо нормално?!? Нормално - дръжки! Да, в Щатите телът да не струва 2000 лева без договор, някъде около 1200-1300 (650-850$), но въпреки това цената му е достатъчно висока, за да са високи и изискванията към такава прехвалена стока.

От седмица съм с новия i5 - никакви петна не съм забелязал. Снимах 5-6 пъти на един рожден ден, и общо взето съм доволен. Не знам как да кача снимките на РС-то, но на самия телефон изглеждат прилично - като за телефон. Не знам какво толкова са очаквали хората за 200 долара. Иначе си е готино като седнем някъде, и проятелите на масата да питат "Ей, това новия айфон ли е бе?" Няма как да те питат този въпрос, ако си с Nokia!

Бъхаха - това е най-якото приложение в България - дате питат дали си с новия iPhone. Това е огромно предимство пред всички останали марки като функционалности които предлага телефона :)))

Ако наистина си го купил за да го слагаш на масата да го гледат хората - ще ти свърши работа, ако обаче искаш нещо по-така да свършиш с него си сбъркал

свързваш телефона с USB към компа, появява ти се в Computer/My Computer влизаш и има папка DCIM или нещо такова, там са всички снимки. На мен ми е по-удобно с iCloud. Поразрови се малко из форумите ако ти е първия iPhone. Честито btw.

Видях снимките и трябва да ви кажа, че сте много заблудени. Това не са лилави петна, това е ореола на Вожда, които трябва да присъства на всяка снимка.

Закривайййййййййй.....

Дори бъгавата тухличка 4s правеше прилични снимки сравнена с новото "бижу" iPhone 5. Рекламата му трябва да бъде: "Проблемите с обхвата са още тук, но за сметка на това вече картите са объркани, а и камерата за нищо не става" :) Но пък психираните iЗомбита могат спокойно да си мислят, че са част от Сектата на Стиви :)

Ето, вече имате достатъчно причини и оправдания, за да не си купувате айфони... ;)

Има просто обяснение как така една гнила ябълка е по-добра от всяка една здрава, добре узряла и вкусна ябълка! Случайно на някой на екрана на компютъра му или смартфона да му излиза често едно досадно уведомление, че има една iPhone тревога или някакво съобщение? Американски най-вече и други сайтове не ви ли предлагат непрекъснато да си закупите iP 5? Не ви ли изкачат често на екрана разни примамливи оферти да спечелите нещо, което наистина ви харесва, а като кликнете да ви предлат евентуално да спечелите една гнила ябълка, ако издадете и майчиното си мляко? Това да ви се е случвало за друг телефон независимо от каква марка? Не говоря за офертите на мобилните ни оператори. Е как тогава онези, които купуват само това което виждат по рекламите, независимио че често е пълен боклук, да не са зомбирани!

Ето това е да си роб на марка. Най-голямата тъпотия... За какво човек да е роб на дадена, марка? Веднъж може да направят нещо добро, ама в следващия момент може да е пълен боклук и трябва да съм длъжен да го купя само защото е направен от Епъл, Сони, Самсунг или друг известен производител? Да, бе да! Имам достатъчно пари, печеля добре и мога да си позволя всеки телефон, но и мога да мисля. Просто ще си купя най-добрия на пазара в момента от която и да е марка!

Ама то наистина е трагедия това и пълна подигравка да обясняват от Епъл, че е нормално. Потърсете в Гугъл "iphone 5 purple pictures" и вижте на изображения що за чудо е.

Аз потърсих това и видях за какво става дума, но междувременно се оказа, че на iP5 му намериха и още един кусур, неоправдан по никакъв начин при телефон за над 2 бона - процеждането на светлина през цепнатини на корпуса, образуващи се след няколкодневно използване на апарата. Досадните светли ивици се виждат не само в тъмно, но дори и само в слабо осветено помещение. Потърсете в Google думите "iphone 5 light leak" и вижте на изображения.

коку

Това примерно с AMOLED няма как да стане, защото няма подсветка, за разлика от TFT-тата, които се ползват в iPhone...

Проблема е, за хората, коти са си го купили. Според мен ще свикнат (да са лузъри).

Не всички свикват. Имам приятел, който ще подарява своя (последна модификация на 4S/GS - не ги знам) защото го ограничава да ползва само софтуер на епъл, няма достъп до файлове и не може без лаптоп и софтуер на апле за много неща. И човека иска с АМОЛЕД (най-добрата технология за дисплей) и андроид за да може да си върши работата, само че не S3, защото е голям по размер.

коку

Няма ли кой да обясни на Apple, че sunburst и лилаво петно са различни неща?

Според Apple няма нищо необичайно и това е в реда на нещата... Евала, Коку, че ми писна наистина от някакви iPAD-зомбита - не че в България са популярни. Нo на клиент да му обяснявам защо CCTV камера със CMOS сензор прави лилави петна в зависимост от осветлението, а CCD не ги прави - добре. Е, ама ако може да ти е на цена 40, вместо 100 лева -няма такова животно и хората вдяват! Ама да ме убедят, че трябва да дам 1,000 лева и да гледам лилаво понеже изделието било марково - е, на това само американец може да се върже!

За съжаление, братко не само американци а и доста Българи се връзват и стават Ай-Манияци, които на кръв и урина защитават всяка грешка на епъл и подскачат в захлас при всяка новина относно нов продукт на компанията. Жалко е, но е факт - престават да разсъждават и стават фанатици.

Трябва някой да обясни на малоумните американци, че смартфон и нагризана ябълка са различни неща.

За толкова пари толкова! :)

коку

За толкова пари се купува доста приличен DSLR. Да не говорим, че ще купиш един и половина Samsung NX20 примерно...

iSheep

Колко от вас имат iPhone 5, че го коментират?! Като не ви харесва Apple не купувайте! Стига глупави коментари!

Ал

Защо да не се посмеем на глупостта на iЗомбитата? Забавно е :)

Всеки обектив може да даде отблясъци при силна странична светлина. Обикновено на фотоапаратите се поставят сенници срещу тоя дефект, но тук уви това няма как да стане.

Светлинните дефекти се получават, но не и в количеството и размера при Айфон 5. Що другите телефони не се оплакват от подобни проблеми в подобен мащаб?

При моя HTC Sensation XE примерно оптиката е по-навътре.

Това е поредното доказателство ,че новия ифон 5 е много по добър от ифон 4. При стария модел беше невъзможно да се говори по него ако не го държиш правилно ,а при новия това е запазено като са добавени и нови екстри - не можеш да снимаш и още не можеш да ползваш навигацията. Епъл са велики и иновативни. Алелуя

Това е новият iColor - нов хит в ефектите при снимане, нищо не разбирате, невежи :D Купувайте Епъл без да задавате много въпроси.

Не царя всъщност е с гол задник :)))))

Е, нормално е - Епъл идва от друга планета - планетата Аватар! Там всичко е лилаво и розово!

:-)))

Ама естествено, че дефектът го има и при конкурентите. След като Епъл смятат, че всички смартфони са прекопирани от техните устройства, то следователно дефектите ще се появят и при другите :) Само се чудя дали ще заведат иск за нарушаване на патент?

Епъла е религия - трябва да си много вярващ, за да преглътнеш подобни обяснения.

Аз ли да си купя подобен боклук струващ 1000+ лв...

Всъщност 2000+. Според мобилните оператори и търговските вериги.

Така е, нормално е! Но за телефон за 200 или 300 лева. Но Айфона струва 2000, по дяволите! Би трябвало да е перфектен и съвършен за тази цена.

коку

Според теб, би трябвало. Според Apple - няма значение, защото феновете и така ще си го купят... Кьорав карти не играе както се казва... Който знае какво иска и какво му трябва няма да купи iPhone...

Да , да и царят е облечен нали :):D