Коментари - Ентусиаст ще скочи от ”ръба на Космоса” | IT.dir.bg
назад

Ентусиаст ще скочи от ”ръба на Космоса”

Днес се очаква да бъде направен най-бързият скок от най-високо - австриец ще скочи от 37 километра височина от специална капсула. Лошото време и силният вятър обаче отложиха старта значително.

Обратно в новината

Коментари - Ентусиаст ще скочи от ”ръба на Космоса” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"На никого досега не се е отдавало ..." На вниманието на автора: пише се удава. Коренът е удача. Отдава се девойка. Иначе ще е интересно. Тая телевизия се оказа, че я има и онлайн, та ще гледам да го гледам.

Според тълковните речници глаголът удава ми се има следните значения: 1. Умея да направя нещо, иде ми отръки, справям се с лекота с нещо. 2. Успявам, сполучвам да извърша нещо. 3. Случва ми се, идва удобен момент да извърша нещо (в съчетание с възможност, случай). Всички тези значения се покриват и от глагола "отдава ми се". В Речник на българския език (Т. 11. С., 2002) са дадени примери от творчеството на Димитър Димов, Константин Петканов, Георги Караславов, Емилиян Станев с глагола "отдава ми се".

Симо Симов

Стар ти е речникът, явно. Отдава се нещо за ползване. Казваш, че нещо е удачно, а не че е отдачно.

Господу да се помолим :)

Десетилетия след скока на Китинджър, след десетилетия постижения в техниката и науката, успяват да го вдигнат на 5 км по-високо и видиш ли това ще е много по-голямо постижение, спрямо онова преди 50 години? През 1960 година, Китинджър скача от 31 км и достига скорост от 990км/ч. А сега видиш ли, тоя ще постигне нещо нечувано, като скочи от 36-37 км и достигне 1100км/ч ? За 50 години това ли е успяха да подобрят ???

все пак ще си е добро постижение- не подценявайте опита.

Китинджър е велик, ама ти какво искаш - да скочи от 300км ли? :) Може би направо от МКС..

Е ти ако събереш още малко злоба и се напънеш, като зузнеш ще получиш директно такова ускорение, че ще се счупят на КАТ новите радари и министър Цветанов ще обяви извънредно положение, защото на територията на страната лети ракета!

Никой не може да се сравнява с Юри Гагарин. Първият човек космонавт гражданин на СССР/Русия си е първи, всички други ще бъдат след него, каквито и неща да измислят.

Никой не може да излекува болни хора като теб , та дори и в клиниката на Макаренко. Опитай с голямо количество самогон произведен от незнаен съветски спиртовар !!

Освен това "ръба на Космоса" е твърде претенциозно за този скок. 37 километра са само 37% от официалната граница на Космоса - 100км над Земята.

Ми той и Съветският Съюз си остана първи и единствен, или греша ?!