Коментари - Нова дата за свръхзвуковия скок (видео) | IT.dir.bg
назад

Нова дата за свръхзвуковия скок (видео)

Климатичните условия няма да позволят на 43-годишния австриец Феликс Баумгартнер да се опита днес да скочи от стратосферата, от рекордната височина 36 500 метра и при свободното падане да преодолее звуковата бариера.

Обратно в новината

Коментари - Нова дата за свръхзвуковия скок (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все ми се струва, че крайната скорост, която може да развие човешко тяло в режим "свободно падане" е около 200 км/ч. Какви са тези 864 км/ч???

но тези 200 км/ч са в атмосферата, където заради съпротивлението на въздуха в един момент скоростта става константа.

Значи, е добре да се върнеш в училище и да прочетеш отново учебниците по физика:) И най-вече да преосмислиш, какво е това чудо наречено съпротивлене, и от какво зависи Земното ускорение! Смешки:)

Защото пропускаш, че в стратосферата атмосферата е силно разредена и съпротивлението е много по-малко, което увеличава скоростта на падане.

В стратосферата няма атмосфера - тя за това и се казва стратосфера :) Иначе си прав за съпротивлението

Еми почети малко. На 30 км височина колко е плътността на въздуха и на 1 км височина и ще вземе да ти светне и за плътността и за силата на съпротивление и т.н.

да няма, да няма, колко да няма съпротивление? ама после има съпротивление и следващите 15 км. с атмосфера би трябвало пак да се уравновеси скоростта! а иначе си прав за "никнейма" си! ама УЖАСНО си прав!

Даааам, Тома Неверни бил българин , живеещ в 21 век и пишещ с псевдоним "странно" . При това и упорстващ . Упоритостта в доста случаи е признак на тъпота , а в твоя е направо доказателство за такава . Хубаво е да се правиш , че разсъждаваш , но да беше прочел я някой урок по физика( или география) я поне нещо в Гугъл и тогава да споделяш умните си мисли . Та значи ти разкри световния заговор , в който някакви си там псевдо не знам какви си , изкарват баламурници 7 милиарда души , и само теб не можаха . Бягай за нобеловата си награда :)!