Коментари - Медицинската техника е новата цел на хакерите | IT.dir.bg
назад

Медицинската техника е новата цел на хакерите

Компютърните хакери атакуват все по-често софтуерно-контролирани медицински устройства от рода на пейсмейкъри, инсулинови помпи и дефибрилатори, твърди компанията за сигурност Bitdefender.

Обратно в новината

Коментари - Медицинската техника е новата цел на хакерите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На някой журналист пука ли му изобщо, че има огромна разлика между хакер и кракер? Щот ако не бяха хакерите тоя журналист щеше да пише статията на пишеща машина и да я разпространява чрез вестник. Да забрави за компютър и интернет. Както и всичко свързано с тях. Все едно създателите на трезори за банките да ги обвиняват, че всъщност са крадци, понеже видиш ли имали знанията как работи механизма на устройството и са го създали. Точно тва са хакерите. Хора които създават. Ама то журналисти, ко да ги правиш, работата им е да превеждат чужди статии и един път не съм прочел в нормална българска медия някой журналист да излезе и да направи разликата.

"Медицинските системи имат критично значение, тъй като могат да направят разликата между живота и смъртта" превод ли е, чудо ли е???

моля научете разликата мезду кракери и хакери!!! хакерите не разрушават!!! тяхната цел е да подобряват устроиствата и да открят оптималните им възмозности. кракерите са тези за които се говори в тази статя.

г-н Касперски се изказва изключително често последните няколко месеца. Явно бизнесът му със софтуер за защита срещу вируси и непозволен достъп не върви.

Напротив...бизнесът му е по-печеливш от всякога ;). Някои истини може да чуете само от него :).