Коментари - Nokia представи най-евтиния смартфон Lumia | IT.dir.bg
назад

Nokia представи най-евтиния смартфон Lumia

Финландската компания разширява гамата си от Windows Phone телефони с още един модел. Nokia представи днес бюджетния смартфон Lumia 510 под управление на Windows Phone 7.5.

Обратно в новината

Коментари - Nokia представи най-евтиния смартфон Lumia | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

val55

Това е много нисък клас смартфон. Цената за такъв клас смартфон би трябвало в момента да е 100-140лв. по магазините. Смартфона в най добрият случай ще замени тези телефони, които сега се раздават "безплатно" /изплащат се от таксата по договора, че и повече/ от мобилните оператори с договор от 5лв. От Нокиа има над какво да се замислят, защото има вероятност още повече да го закъсат. Китайците ще му направят реплика и ще го продават за 100лв. Що се отнася за смартфоните, като цяло те имат толкова излишни функции, който не са необходими за момента. Търговията с джаджи, и не само, много скоро ще минат на поръчки. Записваш се и чакаш, като преди това си пробвал на живо някоя мостра, която те интересува. Производителите /предварително проучват изискванията и предпочитанията на клиентите/ ще сключват договори с търговците на база: препоръчителна цена, която задължително е обявена, и в сайта на производителят за дадена страна или регион. Който наруши препоръката, то клиента има право да се жалва на производителят от нарушителят търговец с който имат договор. Търговията, услугите и производството ще се променят тотално, защото.....?????

Малкото RAM го обрича на осакатяване откъм "стандартни", "семейни" за WP ОС приложения - например Skype, което обезсмисля наличието на мобилен план ( който пък е необходим, ако искаме да ползваме пълноценно "патерицата" на малкото вградена памет / и липсата на възможност за добавяне с помощта на допълнителна карта / предоставена от облачен ресурс ) . С една дума намирисва на обир за 1хх долара. Единственото, което може би ще грабне евентуалните му бъдещи потребители са анимираните tiles ... но това едва ли е достатъчно... още повече в Китай .

Аз за $187 ще си взема друг телефон - 2x1 GHz, 1 GB RAM, 4 GB ROM, 4.3" 1280x720, 8 MP, Android 4, Gorilla glass. Вярно, няма да пише на него NoKiA.