Коментари - Производители на екрани отнесоха рекордна глоба | IT.dir.bg
назад

Производители на екрани отнесоха рекордна глоба

Европейският съюз днес наложи най-голямата глоба за картелно споразумение в историята си, наказвайки седем компании с близо 1,47 млрд. евро (1,92 млрд. д.) за фиксиране на цените на пазара на катодно-лъчеви тръби (Cathode Ray Tube - CRT) за телевизионни и компютърни екрани, предадоха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Производители на екрани отнесоха рекордна глоба | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де, вземете си поне един нормален коректор на новините. Лично аз съм съгласен да се заема. Пише се CRT - ЕЛТ (електроннолъчева тръба).

Защо да се тормозят? Важен е броят публикации, а съдържанието .... кучета го яли.

Защото непременно на теб повече ти харесва ЕЛТ ли?? Използват се и двете наименования: "Електронно-лъчева тръба, наричана също катодно-лъчева тръба (на английски: CRT Cathode-Ray Tube) е вид вакуумна електронна лампа, съставена от електронна пушка и луминесцентен екран с приложение в измерителните прибори като осцилоскоп и в мониторите и телевизорите като кинескоп."

1chovek

Повечето хора познават технологията точно като CRT. ЕЛТ какво е ще се сетят само някои инженери. Както в момента пък LCD си се наричат просто LCD и това е популярното им наименование. Задължението на журналистите е да пишат правилно, но и разбираемо за своята аудитория - в случая Дир са спазили и 2-те, така че не виждам никакъв проблем.